Αρχική Super League 1 Δικαστικά Όργανα Η ΑΕΚ ζήτησε να μην ισχύσει η διάταξη για επεισόδια στις κερκίδες

Η ΑΕΚ ζήτησε να μην ισχύσει η διάταξη για επεισόδια στις κερκίδες

Η ΑΕΚ απολογήθηκε την Πέμπτη (16/11) ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, πριν την έναρξη της αναμέτρησης.

Η ΑΕΚ επικαλούμενη το άρθρο 35 του Καταστατικού της ΕΠΟ, σύμφωνα με το οποίο δεν μπορούν να αλλάξουν οι κανονισμοί μετά την έναρξη του πρωταθλήματος ζήτησε να μην εφαρμοστεί η διάταξη για τα επεισόδια φιλάθλων στις εξέδρες.

Η Ενωση υπενθυμίζεται ότι κλήθηκε σε απολογία με το άρθρο το οποίο μιλάει για είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και στο οποίο δεν είχαν προβλεφθεί τα επεισόδια στις εξέδρες ή τον εν γένει χώρο του γηπέδου.

Η διόρθωση στη σχετική διάταξη έγινε στις 24 Αυγούστου, μετά δηλαδή την έναρξη του πρωταθλήματος, επομένως στην υπερασπιστική τους γραμμή, οι «κιτρινόμαυροι» ζήτησαν να μην εφαρμοστεί η συγκεκριμένη διάταξη για το τρέχον πρωτάθλημα, αλλά για το επόμενο.

Από εκεί και πέρα το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ ΑΕΚ υποστήριξε ότι τα επεισόδια συνέβησαν σε χώρο που δεν αποτελεί ευθύνη της ομάδας, ότι δεν υπήρξαν βιαιοπραγίες ή φθορές, ενώ για την καθυστέρηση της έναρξης του αγώνα οι «κιτρινόμαυροι» είπαν πως για αυτή δεν ευθύνεται η είσοδος των ΜΑΤ στην κερκίδα, αλλά ο αέρας που έφερε μέσα στο γήπεδο τα χημικά που χρησιμοποίησε η αστυνομία.

Η απόφαση αναμένεται την Παρασκευή (17/11) ή στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Exit mobile version