Η ΑΕΚ σκέφτεται να αξιοποιήσει την τιμωρία του ΟΣΦΠ για να πάρει τους βαθμούς

Print Friendly, PDF & Email

Ετοιμη να χρησιμοποιήσει υπέρ της την τιμωρία του Ολυμπιακού για όσα έγιναν στο Παμπελοποννησιακό είναι η ΑΕΚ, καθώς μπορεί να την βοηθήσει στο CAS προκειμένου να εξαλειφθεί η αφαίρεση βαθμών που της επιβλήθηκε για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τους Πειραιώτες στο ΟΑΚΑ.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η τιμωρία των “ερυθρολεύκων”, από την “Ενωση” ξεκαθάριζαν ότι το πρόβλημά τους δεν ήταν η ποινή που επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό, αλλά η αυστηρότερη ποινή που επιβλήθηκε σε αυτή για ίδιας κλίμακας επεισόδια.

Το μείζον θέμα που εγείρεται, είναι ότι δεν έγινε αποδεκτή και αντιμετωπίστηκε με χλευασμό η υπερασπιστική γραμμή της ΑΕΚ, που υποστήριζε ότι δεν γίνεται η ρίψη μολότωφ να τιμωρείται ως βιαιοπραγία, από τη στιγμή που υπάρχει ξεχωριστός νόμος περί ρίψης αντικειμένων.

Αντιθέτως, στα γεγονότα της Πάτρας ο Ολυμπιακός δικάστηκε –και εν τέλει τιμωρήθηκε μόνο με πρόστιμο- για ρίψη αντικειμένων παρότι υπήρξαν και συμπλοκές με την έννοια της σωματικής επαφής, κάτι που δεν συνέβη στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

Ετσι, αυτό που επαναλάμβαναν από την “κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ είναι ότι η ποινή μόνο με πρόστιμο του Ολυμπιακού επιβεβαιώνει, ότι ήταν 100% λανθασμένη η ποινή που επιβλήθηκε στους πρωταθλητές και μάλιστα δεν αποκλείεται αυτό να αξιοποιηθεί και στην προσφυγή στο CAS.

Είναι πιθανό οι δικαστές που θα οριστούν για την υπόθεση, να δουν με πολύ πιο ευνοϊκή ματιά την υπόθεση της ΑΕΚ, όταν γνωρίζουν ότι για τα ίδια επεισόδια, στην ίδια χώρα, υπήρξε εντελώς διαφορετική ποινή.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή