Η δημιουργία έντασης δεν οδήγησε στην αποσταθεροποίηση της ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Την επομένη του ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ, την προηγούμενη Κύριακη, είχε προγραμματιστεί η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Καθοδήγησης, που συστήθηκε προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της βίας και του προκαθορισμού αποτελεσμάτων αγώνων στο ποδόσφαιρο.

Η συνεδρίαση αναβλήθηκε, παρότι τα τέσσερα προερχόμενα από τις FIFA/UEFA πρόσωπα ήταν την Αθήνα προκειμένου να δώσουν το παρών. Σύμφωνα με πληροφορίες αναβλήθηκε με δική τους πρωτοβουλία την ώρα της έναρξής της ως «ένδειξη διαμαρτυρίας» για όσα συνέβησαν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Μάλιστα δεν έδωσαν καν το παρών στη συνάντηση, ενώ οι υπόλοιποι μετέχοντες είχαν μεταβεί στη ΓΓΑ.

Στην κοινή, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, ανακοίνωση που εκδόθηκε καταδικάστηκε «με τον πιο δυνατό τρόπο κάθε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει δυσμενείς συνέπειες στο ελληνικό ποδόσφαιρο». Οι λόγοι που σύμφωνα με την ανακοίνωση οδήγησαν την αναβολή ήταν «τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον αγώνα Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, καθώς και τα περιστατικά κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού από αξιωματούχους του ΠΑΟΚ πριν και μετά το ματς, αλλά και εκείνα κατά των αντιπροσώπων της FIFA και της UEFA από αξιωματούχους του Ολυμπιακού, μετά το τέλος του παιχνιδιού».

Μετά την αναβολή της συνάντησης και την εκδήλωση δυσαρέσκειας από τους απεσταλμένους των υπερεθνικών ομοσπονδιών άρχισαν τα σενάρια για την από δω και πέρα στάση τους στο «ελληνικό πρόβλημα». Τα σενάρια αυτά έφεραν τους αλλοδαπούς επιτρόπους διατεθειμένους να αυξήσουν την παρουσία τους στην Ελλάδα και να σκληρύνουν τη στάση τους ή να αποχωρήσουν τελείως. Κάποιοι πιο… παράτολμοι δεν δίστασαν να κάνουν λόγο για διορισμό νέας ΠΔΕ ή και για…grexit.

Άνθρακες ο θυσαυρός. Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση των FIFA/UEFA τηνεπόμενη της συνάντησή τους με τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τον υφυπουργό Αθλητισμού, η ποικιλόμορφη ένταση που συστηματικά προκαλείται και κορυφώθηκε στο ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ δεν έστρεψε τις υπερθνικές συνομοσπονδίες εναντίον της ΕΠΟ και δεν οδήγησε σε αποσταθεροποίηση.

Αντιθέτως με αναμφισβήτητο τρόπο επιβεβαιώθηκε η εμποστοσύνη στην ΕΠΟ και στην ΚΕΔ, ενώ για να υπάρξει μεγαλύτερη πρόοδος τονίστηκε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων.

Εκί εμπίπτει και η σκέψη να κληθούν ακόμα στο εξωτερικό για κοινή συνάντηση οι μεγαλομέτοχοι, τη ΑΕΚ, του Παναηναϊκού, του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, που διεκδικούν ώστε να υπάρξει «συμφωνία κυρίων» και «κατάπαυση του πυρός».

Με άλλα λόγια, για να περιοριστεί η ένταση, που κάποιοι χρησιμοποιούν ως όχημα για να επιβάλλουν τη δική τους ατζέντα…

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή