«Η ΕΠΟ με την απόφασή της δημιουργεί πρόβλημα στον προπονητή μας»

Print Friendly, PDF & Email

Η ΠΑΕ Πλατανιάς εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται για την απόφαση του αρμοδίου για τις αδειοδοτήσεις προπονητών, τμήμα της ΕΠΟ, να μην εγκρίνει το δίπλωμα του προπονητή της κρητικής ομάδας, Πάουλο Κάμπος, ο οποίοος έχει εργαστεί και στο παρελθόν στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πριν από μερικές μέρες ενημερωθήκαμε από το αρμόδιο, για τις αδειοδοτήσεις προπονητών, τμήμα της ΕΠΟ, ότι το δίπλωμα που κατέχει ο τεχνικός της ομάδας μας κ.Πάουλο Κάμπος δεν αναγνωρίζεται από την UEFA και συνεπώς από την ελληνική ομοσπονδία. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο κ.Κάμπος δεν μπορεί να πάρει άδεια εργασίας στην Ελλάδα, στην οποία βέβαια έχει δουλέψει ξανά στο παρελθόν με μεγάλη μάλιστα επιτυχία. Φαίνεται πως το γεγονός ότι έχει εργαστεί ακόμα και στην Ρεάλ Μαδρίτης ως άμεσος συνεργάτης του Βαλντερέι Λουξεμπούργκο, για τη δίκη μας Ομοσπονδία είναι ψιλά γράμματα.

Ο κ.Κάμπος κατέθεσε στην ΕΠΟ το “honorario” το οποίο του έχει απονεμηθεί από την ομοσπονδία της Βραζιλίας για την συνολική προσφορά του στο ποδόσφαιρο. Το ίδιο δίπλωμα κατέχει επίσης, ο συμπατριώτης του Paoulo Autuori προπονητής της Λουντογκόρετς, ομάδα που αγωνίζεται στο Europa League. Παράλληλα, με το ίδιο ακριβώς δίπλωμα ασκεί τα καθήκοντα του τεχνικού διευθυντή στην γαλλική Μπορντό, ο Ricardo Gomes Raymundo, (ο οποίος στο παρελθόν έχει διατελέσει και προπονητής της) όμως στην Ελλάδα, ο κ.Κάμπος για να δουλέψει στο πρωτάθλημα της Football League θα πρέπει να δηλωθεί ως… διερμηνέας, κάτι που βέβαια δεν τιμά ούτε τον ίδιο, αλλά ούτε και την ομάδα μας.

Δεν θέλουμε να προβούμε αυτή τη στιγμή σε καμία βεβιασμένη ενέργεια, καθώς σύντομα θα υπάρξει συνάντηση του προέδρου της ΠΑΕ Πλατανιάς Χανίων, κ.Μανώλη Μαθιουλάκη, με τον τεχνικό διευθυντή, κ.Βασίλη Αμανατίδη και τον προπονητή της ομάδας μας, κ.Πάουλο Κάμπος, ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε, έπειτα από την απόφαση της ΕΠΟ. Θεωρούμε πάντως ότι είναι απορίας άξιο πως ένα δίπλωμα που αναγνωρίζεται από την ισπανική, τη γαλλική και τη βουλγαρική ομοσπονδία (επίσης μέλη της UEFA), δεν τυγχάνει της ανάλογης αναγνώρισης και στη χώρα μας»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here