Η ΕΠΟ παίρνει πίσω τη διάταξη του 5% για την πολυιδιοκτήσια

Print Friendly, PDF & Email

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Χέρμπερτ Χούμπελ είχε την Τρίτη (30/7) ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος. Επί τάπητος τέθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν την ομοσπονδία και εν όψει της αυριανής (31/7) συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, όμως κυρίως συζητήθηκαν τα θέματα που ανέκυψαν μετά την παρέμβαση του νέου υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Σε ό,τι αφορά στη διάταξη για την πολυιδιοκτησία και το 5%, ο Βαγγέλης Γραμμένος εξήγησε στον Χούμπελ πως συμπεριλήφθηκε ανεπίσημα και από λάθος στον κανονισμό και ότι δεν υπήρξε καμία σκοπιμότητα ή πρόθεση να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κατανόησε τις αντιδράσεις που υπήρξαν και διαβεβαίωσε πως η συγκεκριμένη διάταξη θα αποσυρθεί.

Στο αίτημα του Αυγενάκη να μην περάσει η μείωση των ποινών για τη βία και τα επεισόδια στους αγωνιστικούς χώρους πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΠΟ είχε αποφασίσει, πριν την παρέμβαση Αυγενάκη, στο άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα να απαλειφθούν όλες οι ποινές αφαίρεσης βαθμών για επεισόδια φιλάθλων στα γήπεδα, απόφαση την οποία θα επικύρωνε στην Εκτελεστική Επιτροπή της Τετάρτης (31/7).

Πλέον το ερώτημα που γεννάται είναι αν θα δεχθεί η ΕΠΟ να μην επικυρωθεί καμία απόφαση στη συνεδρίαση της Τετάρτης προχωρώντας σε διαβούλευση ολίγων ημερών όπως ζήτησε ο υφυπουργός Αθλητισμού. Πηγές μέσα από την ΕΠΟ τόνιζαν πως η απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα δοθεί στην αυριανή Εκτελεστική Επιτροπή.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή