Η ερασιτεχνική ΑΕΛ εγκαλεί την ΕΕΑ για την αδειοδότηση στην ΠΑΕ, που απάντησε

Print Friendly, PDF & Email

Η ερασιτεχνική ΑΕΛ εγκαλεί την ΕΕΑ για την αδειοδότηση προς την ΠΑΕ ΑΕΛ, υποστηρίζοντας πως η ΠΑΕ οφείλει στην Ερασιτεχνική 100.000 ευρώ.

Αναλυτικά η επιστολή της Ερασιτεχνικής:

“Αξιότιμοι κύριοι,
Σε συνέχεια πρόσφατης επικοινωνίας επαγόμαστε τα ακόλουθα:
Όπως γνωρίζετε είμαστε το ιδρυτικό αθλητικό Σωματείο και παράλληλα μέτοχος της Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ» και τον διακριτικό τίτλο «Α.Ε.Λ. Π.Α.Ε.». Κατέχουμε δε συνολικά το 10% του συνόλου των μετοχών της σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 2725/1999.
Σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. 2 εδ. δ΄ του Ν. 4603/2019 προβλέπεται ότι η χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής Π.Α.Ε. στο οικείο πρωτάθλημα προϋποθέτει εξόφληση ή διακανονισμό τυχόν οφειλών της Π.Α.Ε. προς το ιδρυτικό ερασιτεχνικό σωματείο.
Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε ότι η Επιτροπή Σας χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στην Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. παρότι το Σωματείο μας δεν χορήγησε προς αυτήν σχετική βεβαίωση περί εξόφλησης ή περί διακανονισμού των χρεών της προς εμάς.
Σας πληροφορούμε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Π.Α.Ε. και ο μεγαλομέτοχος αυτής δεν απέδωσαν στο Σωματείο μας ούτε ένα ευρώ από το όσα αυτό δικαιούται και τα χρέη της Π.Α.Ε. προς εμάς σύμφωνα με τα δεδηλωμένα στοιχεία της ίδιας της Π.Α.Ε. υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ. Ως εκ τούτου στην Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. θα έπρεπε να μην χορηγηθεί από την Επιτροπή Σας πιστοποιητικό συμμετοχής στο οικείο πρωτάθλημα. Ερωτάται:
1. Βάσει ποιου νόμου και με ποια διάταξη αυτού χορηγήθηκε στην Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE 1, καθώς δε χορηγήθηκε από το Σωματείο μας καμία βεβαίωσης περί μη οφειλής ή περί διακανονισμού των χρεών που όπως προαναφέραμε υπάρχουν προς το Σωματείο από την Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ..
2. Αν υπάρχει στον φάκελο που κατέθεσε η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. υπεύθυνη δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου της περί μη οφειλής προς το Σωματείο μας, όπως προβλέπει η σχετική διάταξη του Ν. 4603/2019, η οποία αν υπάρχει είναι ψευδής και επισύρει τη σχετική ποινική αντιμετώπιση.
Αναμένοντας τις ενέργειές Σας ζητούμε άμεση έγγραφη απάντηση επί των ερωτημάτων μας”.

Παρακάτω η απάντηση της ΠΑΕ μέσω ανακοίνωσης στο επίσημο σάιτ της ομάδας:

“Η Ερασιτεχνική ΑΕΛ δια του Προέδρου της σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό της Λάρισας, που ειδικεύεται στο στοίχημα και έχει έδρα το πατάρι μιας καφετέριας, της οποίας ο ιδιοκτήτης έχει συλληφθεί ως επικεφαλής μιας εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δρούσε στη Λάρισα και ασχολούνταν με το παράνομο στοίχημα, νομιμοποιώντας τα κέρδη της σε διάφορες επιχειρήσεις, διέδωσε μιλώντας με έναν δημοσιογράφο ο οποίος ήθελε να εργαστεί στο γραφείο τύπου της ΑΕΛ (είχε εργαστεί και παλιότερα επί Πηλαδάκη), ότι κακώς αδειοδοτήθηκε η ΠΑΕ ΑΕΛ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και θα έπρεπε να μην της επιτραπεί να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Super League, γιατί δήθεν οφείλει στην Ερασιτεχνική ΑΕΛ 100.000€.

Ένα site σήμερα δημοσιοποίησε μια επιστολή, στην οποία φαίνεται η Ερασιτεχνική ΑΕΛ να ζητάει την ανάκληση της αδειοδότησης της ΠΑΕ ΑΕΛ και τη μη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Super League για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Την επιστολή είναι βέβαιο ότι έδωσε στη δημοσιότητα η διοίκηση της Ερασιτεχνικής, γιατί τα έγγραφα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι απόρρητα και περιβάλλονται από τον Νόμο περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ, όπως έχει δηλώσει ο κ. Αλέξης Κούγιας, δεν πρόκειται δημοσίως να ανοίξει κανέναν διάλογο και για οτιδήποτε ψευδές και συκοφαντικό παρανόμως διαδίδεται εις βάρος της θα στραφεί εναντίον οιουδήποτε είναι ο δράστης (φυσικό πρόσωπο – νομικό πρόσωπο – ιστοσελίδες – ραδιοφωνικοί σταθμοί ή και άλλα ΜΜΕ) ενώπιον των θεσμικών οργάνων (δικαστήρια και ανεξάρτητες αρχές).

Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει πλέον, και σε μια ιδιαίτερα ευτυχή περίοδο που η ΑΕΛ μας είναι η δεκάτη δύναμη μετά από πάρα πολλά χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, συμμετέχει στο ολιγομελέστερο πρωτάθλημα από τότε που συστήθηκε η επαγελματική Α’ Εθνική το 1979, εξασφαλίζει κάθε χρόνο αδειοδότηση συμμετοχής στα πρωταθλήματα της UEFA, εξασφαλίζει κάθε χρόνο αδειοδότηση από την ΕΕΑ ΟΜΟΦΩΝΑ (ο Πανιώνιος δεν έλαβε καμιά αδειοδότηση, ενώ ο Ατρόμητος και η Ξάνθη έλαβαν κατά πλειοψηφία), ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σωτήρης Μάρκου έχει εκλεγεί ομόφωνα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ με μόνο άλλους 3 συναδέλφους του από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, πλήρώνουμε μαζί με ΦΠΑ και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις περισσότερα από 400.000€ το χρόνο για να παίζουμε στο AEL FC ARENA, και δεν ασχολούμαστε με τα υπαρξιακά προβλήματα κάποιων ανθρώπων (“παραγόντων” – “δημοσιογράφων” – “ανωνύμων” που τηλεφωνούν ή στέλνουν μηνύματα στα ραδιόφωνα ή είναι συγγενείς του) οι οποίοι με ό,τι έχουν καταπιαστεί είτε αθλητικό είτε επαγγελματικό είτε προσωπικό έχουν αποτύχει.

Αλίμονο εάν δύο ημέρες πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος εμείς και οι οπαδοί μας ασχολούμαστε με αυτούς τους ανθρώπους.

Τα υπόλοιπα εκεί που πρέπει, όπως θα γίνεται και κάθε φορά”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή