Η εσφαλμένη αρχιτεκτονική της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων

Print Friendly, PDF & Email

H φράση του Δάντη «ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις», μπορεί να αποδειχθεί ότι ταιριάζει την νέα αναδιάρθρωση, που όπως και οι προηγούμενες βασίζεται σε εσφαλμένη αρχιτεκτονική από την πλευρά του υφυπουργού Αθλητισμού.

Ο κ. Βασιλειάδης και η κυβέρνηση μπορεί να είχαν τις καλύτερες των προθέσεων όταν, το περασμένο καλοκαίρι, όταν ενίσχυσαν οικονομικά -μέσω συμβάσεων με την ΕΡΤ- τις ΠΑΕ της Super League, που δεν πήγαν στη NOVA και αυτές της Football League, ώστε να αρχίσουν και να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα.

Το λάθος ήταν ότι αυτή η “οικονομική ενίσχυση” συνδέθηκε αιτιωδώς με τη μείωση των επαγγελματικών ομάδων, διότι όπως έλεγε ο Βασιλειάδης πρέπει να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ομάδων, άρα να μειωθεί ο αριθμός τους.

Και τι έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, έχοντας ως μαξιλάρι τα χρήματα της ΕΡΤ;
Aντί να μειώσει τις επαγγελαμτικές ομάδες –όπως διαλαλούσε –, τις αύξησε. Από 32 που είναι σήμερα, θα γίνουν 40! Και δεν είναι μόνο αυτό. Αύξησε και τα επαγγελματικά πρωταθλήματα από δύο σε τρία!

Η τελευταία «παράσταση» στη Βουλή, κατά τη ψήφιση της τροπολογίας, όταν είπε ότι για τον αριθμό ομάδων αποφασίζει η ΕΠΟ, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι αυτό είναι η μισή αλήθεια και όταν, όπως φαίνεται «εκ του μη όντος» έθεσε επίσημα θέμα περαιτέρω αύξησης των επαγγελματικών ομάδων στη Super League 2, «για να διορθρωθούν οι αδικίες», ρίχνοντας όμως το μπαλάκι στην ΕΠΟ, δείχνουν ότι το «σχέδιο της αναδιάρθρωσης» για μείωση των ομάδων, ήταν τόσο πρόχειρο, που τελικά εφαρμόστηκε από την ανάποδη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here