Η Παναθηναϊκή Συμμαχία καλεί τον Γιαννακόπουλο να αναλάβει την ΠΑΕ

Print Friendly, PDF & Email

Κάλεσμα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την κοινοπραξία Athens Alive ώστε «να επανεξετάσουν τη θέση τους και να αναλάβουν από τώρα την ΠΑΕ Παναθηναϊκός», απηύθυνε η Παναθηναϊκή Συμμαχία με μακροσκελή της ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας:

«Με την ειλικρίνεια, η οποία πάντοτε χαρακτηρίζει τις σχέσεις μας με τον κόσμο του Παναθηναϊκού, επιθυμούμε να τοποθετηθούμε πάνω στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την ΠΑΕ.

1. Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει μεταξύ του Παναθηναϊκού Α.Ο και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τασσόμαστε στο πλευρό της μάνας του λόχου και καλούμε τον Ιωάννη Αλαφούζο να συνεργαστεί με τον Ερασιτέχνη και να καλύψει τα χρέη του. Δεν θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση να μεταφερθούμε σε οποιαδήποτε άλλη έδρα εκτός της Λεωφόρου.

2. Τον τελευταίο καιρό διεξάγεται μια αποπροσανατολιστική συζήτηση για το κατά πόσο ο Γιάννης Αλαφούζος θα μας «ευεργετήσει» για άλλη μια φορά καταδεχόμενος να βάλει στην ήδη τρέχουσα ΑΜΚ το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο έχει δηλώσει ότι θα καταθέσει.

Το ζήτημα, όμως, είναι να μην συνεχιστεί η ομηρία του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού από τον Γιάννη Αλαφούζο και την off shore εταιρία Sortivo, που αυτή τη στιγμή κατέχουν το πλειοψηφικό μετοχικό πακέτο.

Θέση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας είναι η άμεση αποχώρηση των δυο αυτών μετόχων από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία πρέπει να περάσει σε πραγματικά Παναθηναϊκά χέρια. Συνεπώς, τα όποια χρήματα βάλει ο Γιάννης Αλαφούζος δεν πρέπει να μπουν στην ΑΜΚ για τη διατήρηση του μετοχικού ποσοστού του ιδίου και της Sortivo, οπότε είναι βέβαιο ότι θα έχουν ως προς το καλό της ομάδας την ίδια μηδενική απόδοση που είχαν και τα υπόλοιπα χρήματα που ισχυρίζεται ότι έχει βάλει στο παρελθόν, αλλά να χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή των χρεών που έχει με δική του ευθύνη δημιουργήσει και ύστερα να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό και από τις ζωές μας. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ Η ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

3. Το σήριαλ της υποτιθέμενης αλλαγής ιδιοκτησίας, δηλαδή της μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον Παϊρότζ Πιεμπογκσάντ συνεχίζεται πηγαίνοντας από αναβολή σε αναβολή.

Έχουμε την ήδη εκφρασμένη απορία, πώς τόσο ο Γιάννης Αλαφούζος όσο και ο Παϊρότζ Πιεμπογκσάντ, οι οποίοι εδώ και μήνες «υπόσχονται» χρηματοδότηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με κάμποσα εκατομμύρια, δεν φρόντισαν να βοηθήσουν την ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τα λίγα χρήματα που πραγματικά χρειαζόταν στις κρίσιμες στιγμές, δηλαδή στην περίπτωση της αφαίρεσης βαθμών από τις οφειλές στον ποδοσφαιριστή Βέμερ και στην περίπτωση της αδειοδότησης, με αποτέλεσμα να επέλθουν οι γνωστές καταστροφικές συνέπειες, όπως η εκκίνηση στο επόμενο πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και η απαγόρευση μεταγραφών. Και αν η μηδενική αξιοπιστία του Γιάννη Αλαφούζου είναι πολύ γνωστή πλέον σε όλο τον Παναθηναϊκό κόσμο, η αδράνεια του επίδοξου και σύμφωνα με τις δηλώσεις που γίνονται βέβαιου διαδόχου του να βοηθήσει ώστε να αποτραπεί η ως άνω καταστροφή, η οποία στο κάτω – κάτω έπληξε την υποτίθεται στο άμεσο μέλλον «δική του» ομάδα, δημιουργεί εξ αρχής πολύ μεγάλες αμφιβολίες και για τη δική του αξιοπιστία.

Έχουμε επίσης ιδιαίτερα μεγάλη απορία και ανησυχούμε για το ποιους πραγματικά εκπροσωπεί ο Παϊρότζ Πιεμπογκσάντ και ποια είναι τα συμφέροντα που τον προωθούν στην απόκτηση του πλειοψηφικού μετοχικού πακέτου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Από πληθώρα δημοσιευμάτων του ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου τα οποία δεν έχουν διαψευστεί, ο κόσμος του Παναθηναϊκού πληροφορείται ότι πίσω από τον Ταϊλανδό broker βρίσκεται ο γνωστός και μη εξαιρετέος εφοπλιστής, Βίκτωρας Ρέστης, ο οποίος, πέρα από τις γνωστές εμπλοκές του με τη Δικαιοσύνη, έχει δηλώσει ανοιχτά στο παρελθόν ότι είναι οπαδός του αιωνίου αντιπάλου μας Ολυμπιακού.

Θεωρούμε απαράδεκτη και βέβαιη ωρολογιακή βόμβα μελλοντικών δεινών και καταστροφών την πιθανή ανάληψη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από έναν οπαδό του Ολυμπιακού. Το να είναι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ιδιοκτησίας ανθρώπων που αγαπούν τον Παναθηναϊκό, πέρα από τα όποια επιχειρηματικά τους συμφέροντα και να διοικείται από Παναθηναϊκούς δεν είναι ένας αναχρονιστικός ρομαντισμός αλλά ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ. Όλα τα δεινά που έχει υποστεί ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός από το 1979 και έπειτα οφείλονται ακριβώς στην έλλειψη αγάπης για τον Παναθηναϊκό όσων των διοίκησαν (με όποιες εκλάμψεις και εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν να φτάσουμε στη σημερινή ντροπή να μεταβάλλεται ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός σε παράρτημα του αιωνίου αντιπάλου του και σε γραφείο τύπου συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος. Με οποιαδήποτε παραλλαγή αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και θα μας βρει απέναντί της.

Τέλος, ακόμα και αν δεν ισχύουν τα περί εμπλοκής του Βίκτωρα Ρέστη, ο κύριος Παϊρότζ Πιεμπογκσάντ χρωστάει ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ να εξηγήσει στον κόσμο του Παναθηναϊκού ποιους εκπροσωπεί, σε ποιους θέλει να αναθέσει τη διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην περίπτωση που θα αναλάβει και ποιο είναι το σχέδιο του για να μπει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός αρχικά διοικητική και οικονομική τάξη και στη συνέχεια να ξαναγίνει ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός αντάξιος της τεράστιας ιστορίας του και των εντελώς δικαιολογημένων απαιτήσεων του κόσμου του. Για όλα αυτά ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ έχουμε ακούσει.

Θεωρούμε, με τα παραπάνω δεδομένα, ότι η απόκτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από ένα εντελώς αδιαφανές σχήμα, το οποίο θα έχει ως «μπροστινό» έναν άνθρωπο που ζει χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα και δεν εξηγεί στον κόσμο του Παναθηναϊκού ποια συμφέροντα εκπροσωπεί και για ποιο λόγο θέλει να αναλάβει την ποδοσφαιρική ομάδα, μπορεί να εξελιχθεί σε εφιάλτη ακόμα χειρότερο από τη λαίλαπα Γιάννη Αλαφούζου.

4. Όπως είναι γνωστό, από 1 Αυγούστου 2018 έχει το δικαίωμα εισόδου στην ΑΜΚ οποιοσδήποτε νέος μέτοχος το επιθυμήσει.

Με βάση τα δεδομένα που έχουμε μέχρι σήμερα, ενδιαφέρον για την απόκτηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει εκφραστεί από την κοινοπραξία του Athens Alive, στην οποία συμμετέχει και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Η μέχρι στιγμής θέση της ως άνω κοινοπραξίας είναι ότι θα ενδιαφερθεί για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός μόλις ξεπεραστούν όλα τα νομικά και γραφειοκρατικά εμπόδια για την έναρξη αυτού του πολύ μεγάλου έργου.

Θεωρούμε ότι ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός έχει φτάσει σε τέτοιο κρίσιμο σημείο ώστε να είναι αδύνατη η μακρόχρονη αναμονή, μέχρι να δοθεί μια οριστική λύση. Καλούμε λοιπόν τόσο την κοινοπραξία Athens Alive όσο και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο προσωπικά, να επανεξετάσουν τη θέση τους και να αναλάβουν από τώρα την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ώστε να βρεθεί σε Παναθηναϊκά χέρια!

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού είναι αδιανόητο να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση, είτε υπό τον Γιάννη Αλαφούζο είτε «εξωραϊσμένη» υπό το άγνωστο ιδιοκτησιακό σχήμα που εκπροσωπεί ο Παϊρότζ Πιεμπογκσάντ. Επιθυμούμε δε να προειδοποιήσουμε, ότι τα σχέδια να διατηρηθεί η ποδοσφαιρική ομάδα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, μέχρι τα όποια επιχειρηματικά συμφέροντα συγκατατεθούν στην πραγματική αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της και στην επάνοδο της Παναθηναϊκής κανονικότητας, δεν θα πετύχουν, διότι θα βρουν σύσσωμο τον κόσμο του συλλόγου απέναντί του.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού γνωρίζει πολύ καλά όλα όσα συμβαίνουν και έχει το κατάλληλο αισθητήριο ώστε να στηρίξει και ηθικά και με την παρουσία του στο γήπεδο αλλά ακόμα και οικονομικά (με τυχόν σύμπραξή του σε κάποιο ανάλογο σχέδιο) όποιον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ιδιοκτήτη αναλάβει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και θα έχει την ειλικρινή πρόθεση να τη βγάλει από το τέλμα που βρίσκεται σήμερα.

Πιστεύουμε ότι ακόμα και ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης μέχρι να ξεκαθαριστεί η υπόθεση του Athens Alive θα έχει απείρως μεγαλύτερη επιτυχία αν εφαρμοστεί από Παναθηναϊκούς στη διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, παρά αν εφαρμοστεί από τον… Γιάννη Αλαφούζο ή από άγνωστους μάνατζερ και «τεχνοκράτες», οπότε η αποτυχία του θα είναι βέβαιη.

Τέλος καλούμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού να βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα γιατί οι επερχόμενες εξελίξεις αναμένονται καθοριστικές για το μέλλον του συλλόγου».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή