Αρχική Super League 1 Η προεδρία της Super League παραμένει υπόθεση του… ΠΟΚ

Η προεδρία της Super League παραμένει υπόθεση του… ΠΟΚ

Φωτογραφία αρχείου από παλαιότερο ΔΣ της Super League

Πολλά γράφτηκαν για την παλινόρθωση του ΠΟΚ λόγω της στήριξης που παρείχαν στις εκλογές της Τρίτης (16/4) ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός στο υποψήφιο της ΑΕΚ για την προεδρία της Super League, Μηνά Λυσάνδρου.

Αν ανατρέξουμε στο παρελθόν και δούμε τη λίστα των προέδρων της Super League, από την ίδρυση της, θα διαπιστώσουμε ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονται από τις τρεις μεγάλες ομάδες της Αττικής, οι οποίες τις περισσότερες φορές ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή και αναπτύσσουν συμμαχίες.

Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να εκλέξει πέντε δικά του μέλη στην προεδρία της Super League (Π. Κόκκαλης, Β. Μαρινάκης, Γ. Μώραλης, Τ. Αγραφιώτης. Β. Μπαταγιάννης), ο Παναθηναϊκός δύο (Γ. Βαρδινογιάννης, Ν. Πατέρας) και η ΑΕΚ επίσης δύο μετά την εκλογή του Λυσάνδρου και την εξάμηνη θητεία που είχε κάνει ο Ν. Θανόπουλος τη σεζόν 2009/10.

Δηλαδή από τους 13 συνολικά προέδρους της Λίγκας οι εννιά προέρχονται από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις είναι από ομάδες της περιφέρειας (Πηλαδάκης – ΑΕΛ, Μποροβήλος – Αστέρας Τρίπολης, Στράτος – Ξάνθη, Παπουτσάκης – Εργοτέλης).

Εν ολίγοις ο ΠΑΟΚ και γενικότερα η Θεσσαλονίκη από τη σεζόν 2006/07 που ιδρύθηκε η Super League, δεν έχει εκλέξει κανέναν πρόεδρο και την πρώτη φορά που την διεκδίκησε με την υποψηφιότητα του Μάκη Γκαγκάτση δεν κατάφερε να κερδίσει.

Exit mobile version