Η προκήρυξη της Super League εγκρίθηκε χωρίς τη θετική ψήφο των μελών της ΕΠΟ!

Print Friendly, PDF & Email

Η απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ να μην εγκρίνει την προκήρυξη της Super League στο θέμα του αριθμού του ομάδων που θα υποβιβαστούν από το φετινό πρωτάθλημα οδήγησε σε δημόσια αντιπαράθεση την ομοσπονδία με τον υφυπουργό Αθλητισμού και τους Μπαταγιάννη-Γκαγκάτση.

Μάλιστα η Super League, μέσω του προέδρου της Βαγγέλη Μπαταγιάννη, κατηγορεί την ΕΠΟ και τον πρόεδρό της Βαγγέλη Γραμμένο ότι άλλαξε στάση, υποστηρίζοντας ότι άλλα είπε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την Πέμπτη (23/08) σχετικά με την προκήρυξη της Super League και άλλα στην ψηφίστηκαν στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την Παρασκευή (24/08).

Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus τα μέλη της ΕΠΟ που μετέχουν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και μετέχουν και στην Εκτελεστική Επιτροπή δεν ψήφισαν υπέρ της προκήρυξης της Super League στο θέμα του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν, αλλά επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν επί του θέματος στην Εκτελεστική Επιτροπή που θα γινόταν την επόμενη ημέρα.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου αποτελείται από 11 μέλη, πέντε από την ΕΠΟ (Γραμμένος, Βακάλης, Λασκαράκης, Βρακάς, Δημητρίου), πέντε από τη Super League (Μπαταγιάννης, Μποροβήλος, Κασναφέρης, Μάρκου Κοξένογλου) και τον πρόεδρο της Football League Λ. Λεουτσάκος.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, τα μέλη του συνεταιρισμού της Super League ψήφισαν υπέρ του «3-1», ο πρόεδρος της Football League ψήφισε υπέρ του «4-2», ενώ τα τέσσερα μέλη της ΕΠΟ (ο Βρακάς απουσίαζε) επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Εκτελεστική Επιτροπή.

Η προκήρυξη της Super League εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, αλλά χωρίς τις ψήφους των μελών της ΕΠΟ.

Η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου δεν είναι δεσμευτική αλλά εισηγητική προς την Ε.Ε. της ΕΠΟ.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή