"Η σημερινή διοίκηση αμφισβητείται από αυτούς που έλεγχαν την ΕΠΟ όλα τα χρόνια"

Print Friendly, PDF & Email

Υπέρ του VAR αλλά όχι με χρήματα του Δημοσίου αλλά των ΠΑΕ, τάχθηκε ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στην εκπομπή «Η Δίκη» στο Open.
Όσον αφορά την ΕΠΟ ότι “η σημερινή διοίκηση κάνει προσπάθειες αλλά αμφισβητείται για λόγους σκοπιμότητας από αυτούς που έλεγχαν την ΕΠΟ όλα τα χρόνια…. ” και πρόσθεσε ότι “χωρίς τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη και τον Θόδωρο Θεοδωρίδη δεν ξέρω αν θα τα καταφέρναμε τόσο καλά, όσο τα καταφέραμε”.

Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης του κ. Κοντονή

Για την αγορά του VAR με δημόσιο χρήμα: «Διαφώνησα με την αγορά του var από το δημόσιο ταμείο. Αυτή ήταν δουλειά της Σούπερ Λιγκ. Αυτή έπρεπε να αγοράσει το var. Αν θέλουν οι ΠΑΕ να κάνουν ελκυστικό το προϊόν, αυτοί που κερδίζουν από το ποδόσφαιρο και αυτές είναι οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ, έπρεπε να προβούν σε αυτή την επένδυση, δεν έχει καμία δουλειά το ελληνικό δημόσιο να πληρώσει το var. Αφού το έκανε, έπρεπε να είναι και πλήρες.

Όπως επίσης είναι απαράδεκτό να μπαίνει το κράτος ως χρηματοδότης των ΠΑΕ στα θέματα των γηπέδων. Δεν έχει καμία δουλειά το κράτος » τόνισε ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού.
Για το γεγονός ότι το VAR ήταν πιο ακριβό στην Ελλάδα απ’ οτι σε άλλες χώρες, είπε… «Όταν κάνει ψώνια το κράτος, κάνει πάντα ακριβά. Δεν είχε καμία δουλειά το κράτος, να μπλέκεται σε θέματα, τα οποία χειρίζονται με κέρδος, οι ΠΑΕ. Ξέρετε κανένα ξενοδοχείο να πληρώνει το κράτος το σύστημα παρακολούθησης του; Αυτό με ξένισε και μένα, ότι δεν έχει τη γραμμή του οφσάιντ. Δεν είναι απιστία ότι το χρυσοπληρώσαμε. Δε νομίζω ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Το VAR απολύτως συνεισφέρει. Μου κάνει εντύπωση ότι γίνονται επιθέσεις κατά του VAR από ομάδες. Έχουμε τη νοοτροπία ότι πάντοτε κάτι άλλο φταίει».

Για τη μετακίνησή του στο υπουργείο Δικαιοσύνης: «Θεώρησα τιμητικό ότι τοποθετήθηκα στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Έτσι, το εξέλαβα και νομίζω ότι το εξέλαβα σωστά.

Για τη συνάντηση με τους BIG-4, επί των ημερών του, που δεν έγινε την τελευταία στιγμή: «Ήθελα τη συνάντηση για να αποσυμφορηθεί μία κατάσταση έντασης. Ήθελα να τους κάνω σαφές ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος προς κάθε κατεύθυνση. Ότι θα τα βρούμε αλλά πάνω στο νόμο. Οι νομικοί του κυρίου Μαρινάκη εκτίμησαν ότι υπάρχει ενδεχόμενος κίνδυνος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, για να δώσει το παρών στη συνάντηση των big-4».

Για την κάρτα φιλάθλου που ουδέποτε εφαρμόστηκε: «Με την κάρτα φιλάθλου θα υπήρχε ακτινογραφία του τι γίνεται στο γήπεδο. Όταν φέραμε σε διαβούλευση το νομοσχέδιο, οι φίλαθλοι με κοινούς δικηγόρους εμφανίστηκαν στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων για να την ακυρώσουν. Τελικά, δεν έγινε ποτέ. Δεν ξέρω αν ενέδωσε η κυβέρνηση σε πιέσεις από τη Σούπερ Λιγκ. Ως υπουργός Δικαιοσύνης δεν μπορούσα να κινήσω καμία διαδικασία για το συγκεκριμένο θέμα».

Για τις δηλώσεις των παραγόντων: Μη νομίζετε ότι οι δηλώσεις παραγόντων γίνονται για χάρη των ομάδων. Δεν υπάρχει κανείς αφελής φίλαθλος που να πιστεύει κάτι τέτοιο. Υπάρχει ένα τεράστιο οικονομικό συμφέρον. Ποιος θα παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ και τι πορεία θα έχει μέσω του ελληνικού πρωταθλήματος αποτιμάται σε μερικά εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Γι’ αυτό είχε στηθεί εκείνη η περιβόητη παράγκα και δούλευε νυχθημερόν και παρήγαγε πρωταθλήματα…»

Για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ποδόσφαιρο: «Τώρα είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Η παρέμβαση της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ ήταν κάτι για το οποίο υπερηφανεύομαι. Το ζήτησα μετ’ επιτάσεως, έγινε και η διαδικασία της εξυγίανσης ξεκίνησε με τρόπο που ανάσανε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η ΠΔΕ ήταν η καλύτερη διοίκηση που πέρασε από την ΕΠΟ. Η σημερινή διοίκηση κάνει προσπάθειες αλλά αμφισβητείται για λόγους σκοπιμότητας από αυτούς που έλεγχαν την ΕΠΟ όλα τα χρόνια. Ολυμπιακός ασκούσε αυξημένη επιρροή σε θέματα της ΕΠΟ. Με τον Ολυμπιακό δεν είχα καμία άλλη επαφή και ξαφνικά βρέθηκα βαλλόμενος όταν συγκρούστηκα με την ΕΠΟ και η ΕΠΟ ήθελε να κάνει τα δικά της. Χωρίς τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη και τον Θόδωρο Θεοδωρίδη δεν ξέρω αν θα τα καταφέρναμε τόσο καλά, όσο τα καταφέραμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here