Η Τότεναμ ανακοίνωσε μείωση 20% στους μισθούς των υπαλλήλων αλλά όχι σε ποδοσφαιριστές

Print Friendly, PDF & Email

Μείωση στους μισθούς των 550 εργαζομένων, εξαιρώντας παίκτες και προπονητικό τιμ, αποφάσισε η διοίκηση της Τότεναμ. Η απόφαση του Ντάνιελ Λέβι αφορά τον μισθό των υπαλλήλων για τον Απρίλιο και τον Μάιο, με τη μείωσε να υπολογίζεται στο 20%.

Οι παίκτες των Spurs κοστίζουν στον σύλλογο 76.000 λίρες την εβδομάδα κατά μέσο όρο, όμως δεν θα δουν λιγότερα χρήματα στους λογαριασμούς τους τους επόμενους μήνες. Αντίθετα, όλοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος Ντάνιελ Λίβι, θα υποστούν ‘ψαλίδι’ 20% στους μισθούς τους.

Αναλυτικά όσα ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Ντάνιελ Λέβι:

«Όταν διαβάζω ή ακούω ιστορίες για τις μεταγραφές παικτών αυτό το καλοκαίρι, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, οι άνθρωποι πρέπει να ξυπνήσουν στην πραγματικά που υπάρχει γύρω μας.

Με περισσότερα από 786.000 κρούσματα, περίπου 38.000 θανάτους και μεγάλα τμήματα του κόσμου να είναι σε καραντίνα ή αναστολή, πρέπει να καταλάβουμε ότι το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να λειτουργήσει σε μια φούσκα.

Μπορεί να είμαστε η όγδοη μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο από τα έσοδα σύμφωνα με την έρευνα της Deloitte, αλλά όλα αυτά τα ιστορικά δεδομένα είναι τελείως άσχετα, καθώς ο ιός αυτός δεν έχει σύνορα.

Οι δραστηριότητες της ομάδας έχουν σταματήσει, μερικοί από τους οπαδούς μας θα έχουν χάσει τη δουλειά τους και οι περισσότεροι θα ανησυχούν για το μέλλον τους.

Οι χορηγοί μας θα ανησυχούν για τις επιχειρήσεις τους και οι εταίροι μας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν έχουν καμία βεβαιότητα όταν θα παίξουμε ξανά τα παιχνίδια ή αν θα μας επιτραπεί να παίξουμε μπροστά στους οπαδούς μας. Εν τω μεταξύ, η ομάδα έχει μια ετήσια βάση κόστους που εκτείνεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες.

Χθες, έχοντας ήδη λάβει μέτρα για τη μείωση του κόστους, εμείς οι ίδιοι κάναμε τη δύσκολη απόφαση – για να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας – να μειώσουμε κατά 20% την αμοιβή και των 550 διευθυντικών στελεχών και των υπαλλήλων για τον Απρίλιο και τον Μάιο, Το καθεστώς της κυβέρνησης θα συνεχίσει να αναθεωρεί αυτή τη θέση.

Ελπίζουμε ότι οι τρέχουσες συζητήσεις μεταξύ της Premier League, της PFA και της LMA θα οδηγήσουν τους παίκτες και τους προπονητές να κάνουν τη δική τους δουλειά για την ποδοσφαιρική πραγματικότητα»,