Η FIFA ζητάει από τους ποδοσφαιριστές να δεχθούν μείωση μισθών 50% στη διάρκεια της καραντίνας

Print Friendly, PDF & Email

Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη είχαν την Πέμπτη (26/3) εκπρόσωποι της FIFA με τους συλλόγους (ECA) και την ένωση των ποδοσφαιριστών (FIFpro) αναφορικά με την κρίση που έχει ξεσπάσει και στο ποδόσφαιρο μετά την έξαρση του κορωνοϊού.

Το γενικό πάγωμα της αγωνιστικής δραστηριότητας έχει αντίκτυπο στα έσοδα των ομάδων και οι αρμόδιοι φορείς συζήτησαν πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα καθώς αρκετοί σύλλογοι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ζητήματα οικονομικής επιβίωσης.

Η FIFA προχώρησε σε μία σειρά προτάσεων ανάμεσα στις οποίες περιλαμβάνεται και η μείωση των μισθών των ποδοσφαιριστών κατά 50% για όσο διάστημα διαρκεί η καραντίνα. Μένει πλέον να φανεί αν η πρόταση αυτή γίνει δεκτή και από τους ποδοσφαιριστές. Ηδη πάντως το κούρεμα των μισθών κατά τη διάρκεια της διακοπής των αγωνιστικών υποχρεώσεων συζητιέται πολύ έντονα σε κορυφαίες λίγκες όπως η Πρέμιερ Λιγκ.

Από την άλλη πάντως η FIFA ζητάει από τους συλλόγους να μην λύσουν κανένα συμβόλαιο έως ότου ολοκληρωθούν τα εθνικά πρωταθλήματα, κάτι που σημαίνει ότι τα συμβόλαια μπορεί να παραταθούν και πέρα από τις 30 Ιουνίου, διότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι οι λίγκες θα ολοκληρωθούν νωρίτερα.

Τέλος, ήδη γίνονται ενέργειες για να δημιουργηθεί ένα ταμείο για την στήριξη των ποδοσφαιρικών συλλόγων.