«Η FIFA μας ζήτησε η υλοποίηση του VAR να γίνει χωρίς επιπόλαιες ενέργειες»

Print Friendly, PDF & Email

Για τις προετοιμασίες για την εφαρμογή του VAR στην Ελλάδα και το αθλητικό νομοσχέδιο που είναι στα σκαριά μίλησε μεταξύ άλλων ο ΓΓΑ, Ιούλιος Συναδινός, σημειώνοντας για τη χρήση βίντεο ότι η FIFA ζήτησε η υλοποίηση του συστήματος πρέπει να γίνει χωρίς επιπόλαιες ενέργειες.

Αναλυτικά όσα είπε για τα δύο παραπάνω ζητήματα ο κ. Συναδινός στην εφημερίδα της Λάρισας «Ελευθερία»:

Το VAR θα εφαρμοστεί φέτος;

«Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία του διαγωνισμού για την ανάδειξη της εταιρείας που θα υλοποιήσει το έργο. Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες μέρες, υπήρξε συνάντηση των θεσμικών φορέων του ποδοσφαίρου, αντιπροσωπείας της FIFA και με τον ίδιο τον υφυπουργό κ. Βασιλειάδη όπου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα. Από την πλευρά της FIFA τονίσθηκε ότι πρέπει να γίνει σωστά η υλοποίηση του VAR, να μην γίνουν επιπόλαιες ενέργειες και μας βρίσκει σύμφωνους. Το σύστημα θα τοποθετηθεί, θα δοκιμασθεί και η εφαρμογή του και θα είναι μια μεγάλη βοήθεια στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ώστε να είναι πιο αξιοκρατικό και οι αγώνες να παίζονται στα γήπεδα χωρίς τα λάθη που πολλές φορές βλέπουμε να γίνονται από τη διαιτησία».

Η κυβέρνηση θα καταθέσει ένα νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Ποιες είναι οι κυριότερες αλλαγές;

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει η πρόθεση να αλλάξει ο τρόπος της λειτουργίας και το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία διενεργεί τους ελέγχους στις ΠΑΕ και ΚΑΕ. Υπάρχει πρόθεση ο έλεγχος των αθλητικών ομοσπονδιών να περάσει κατά κάποιον τρόπο στην Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης και να μην γίνονται μόνο από τη ΓΓΑ. Υπάρχει στα σκαριά ένα νομοθέτημα το οποίο αφορά στο επάγγελμα του προπονητή και του εκπαιδευτή των αθλημάτων ώστε να τακτοποιηθούν ζητήματα που εδώ και πολλά χρόνια βρίσκονται σε εκκρεμότητα σε σχέση με την επαγγελματική κατοχύρωση των προπονητών και των γυμναστών. Και βέβαια εκκρεμεί η διαμόρφωση όλων των διατάξεων του κανονιστικού πλαισίου του αθλητισμού που αφορά στον εκδημοκρατισμό, στην απλή αναλογική και στον τρόπο λειτουργίας των ενώσεων και ομοσπονδιών».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή