Η Super League αφαιρεί 3 βαθμούς από τον Ηρακλή και τον ρίχνει στη Football League

Print Friendly, PDF & Email

Τη χειρότερη δυνατή τροπή έλαβε για τον Ηρακλή το αποψινό Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αφού η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε την αφαίρεση τριών βαθμών από τον Γηραιό για την υπόθεση εξόφλησης του πρώην ποδοσφαιριστή του, Νίκου Πορτουλίδη.

Το θέμα έφερε σε ψηφοφορία στο συμβούλιο ο Λεβαδειακός καταγγέλλοντας πως η εξόφληση του Πουρτουλίδη είχε γίνει εκπρόθεσμα.

Υπέρ της αφαίρεσης τριών βαθμών, την οποία πρότεινε ως εισήγηση η νομική υπηρεσία της Λίγκας τάχθηκαν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Λεβαδειακός, Αστέρας Τρίπολης, Κασσιόπη, ΑΕΛ, ΠΑΣ Γιάννινα. Κατά τάχθηκαν οι ΠΑΕ Ηρακλής, Ατρόμητος, «λευκό» ψήφισαν οι ΠΑΕ Ξάνθη, Παναιτωλικός και η ΕΠΟ ενώ απούσες ήταν οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Πλατανιάς και Βέροια. Εν ολίγοις η αφαίρεση βαθμών πέρασε με ψήφους 9-2, ενώ τρία ήταν τα «λευκά».

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο Ηρακλής υποχωρεί στους 26 βαθμούς και επειδή στην ισοβαθμία υστερεί συγκριτικά με τον Λεβαδειακό πρακτικά υποβιβάζεται στη Football League καταλαμβάνοντας την 15η θέση. Αντίθετα ο Λεβαδειακός τερματίζει 14ος και παραμένει στη Super League.

Φυσικά, η ΠΑΕ Ηρακλής θα προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο αναζητώντας εκεί τη δικαίωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι στις 31/1 η Super League είχε επιστρέψει τους βαθμούς που είχαν αφαιρεθεί από τον Ηρακλή για τη συγκεκριμένη υπόθεση τονίζοντας με σχετική ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι επιστρέφονται τρεις (3) βαθμοί στην ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής, οι οποίοι είχαν αφαιρεθεί την 24/1/2017 δυνάμει σχετικής ανακοίνωσης της Super League και σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2/2017 απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.
Η επιστροφή των βαθμών λαμβάνει χώρα εμπροθέσμως και νομίμως λόγω ολοσχερούς εξόφλησης του δικαιούχου ποδοσφαιριστή Νικολάου Πουρτουλίδη και σύμφωνα με το άρθρο 24 παρ. 5 του Κανονισμού Ιδιότητας και Μεταγραφών της ΕΠΟ».

Και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής είχε πάρει θέση υπογραμμίζοντας πως εξοφλήθηκε εμπρόθεσμα: «Η συμφωνία του διακανονισμού με τον Σπύρο Παπαθανασάκη προέβλεπε την καταβολή ενός ποσού έναντι, το οποίο και έλαβα, ενώ για το υπόλοιπο της οφειλής έλαβα συναλλαγματικές. Έχω καταθέσει εγγράφως ότι πληρώθηκα εμπρόθεσμα με αποτέλεσμα να επιστραφούν στον Ηρακλή οι τρεις βαθμοί που είχαν αρχικά αφαιρεθεί».

Από την πλευρά του, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ηρακλής, Σπύρος Παπαθανασάκης κατά την έξοδό του από το ΔΣ, τόνισε πως οι «κυανόλευκοι» θα δώσουν μάχη μέχρι τέλους για να δικαιωθούν και να παραμείνουν στην κατηγορία ενώ αποκάλυψε πως αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον για την ΠΑΕ από άλλον επενδυτή-αγοραστή.

«Αυτά που γίνονται στην Ελλάδα δεν είναι σωστά. Τώρα τα μαθαίνω και αυτά… Θα παλέψουμε μαζί με τον κόσμο μας στα δικαστήρια για να παραμείνουμε. Ο Ηρακλής πάλεψε στο γήπεδο και κέρδισε. Γίνονται περίεργα παιχνίδια αλλά δεν θέλω να αναφέρω περισσότερα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Παπαθανασάκης.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή