Η Super League πάει στον Βασιλειάδη για να ακυρώσει την αναδιάρθρωση

Print Friendly, PDF & Email

Πέρα από το αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός για έκπτωση του Βασίλη Γκαγκάτση από τη θέση του στη Super League, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πέμπτης (21/3) βασικό θέμα συζήτησης ανάμεσα στα μέλη του συνεταιρισμού ήταν το σχέδιο αναδιάρθρωσης που προωθεί ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Η Λίγκα αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει θεσμική συνάντηση με τον Βασιλειάδη, στην οποία θα αιτηθεί να μην προχωρήσει φέτος η αναδιάρθρωση, να υποβιβαστεί η τελευταία ομάδα της βαθμολογίας και η προτελευταία να δώσει αγώνα μπαράζ με τη δεύτερη της Football League.

Αυτό σημαίνει ότι η Super League θα ζητήσει εν ολίγοις το επόμενο πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 16 ομάδες και όχι με 14 όπως είχε συμφωνηθεί στην αρχή της τρέχουσας σεζόν, στο πλαίσιο της συμφωνίας για να βρουν τηλεοπτική στέγη (ΕΡΤ) οι επτά ΠΑΕ που δεν είχαν συμβόλαιο.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως πως ο Βασιλειάδης προς το παρόν δεν έχει ακόμη νομοθετήσει για τη Super League 2, ενώ από την πλευρά της η Super League έχει ψηφίσει προκήρυξη, που προβλέπει πρωτάθλημα 14 ομάδων του χρόνου, την οποία δεν μπορεί να αλλάξει, ενώ η ΕΠΟ από το καλοκαίρι έχει αποφασίσει την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να μετατεθεί το ματς Λαμία – Πανιώνιος δύο ημέρες πριν, το Σάββατο 30 Μαρτίου από την αρχική προγραμματισμένη ημερομηνία (Δευτέρα 1η Απριλίου). Αυτό σημαίνει ότι ο αγώνας κυπέλλου ΑΕΚ – Λαμία που ορίστηκε από την ΕΠΟ την Τετάρτη 3 Απριλίου δεν προσκρούει πλέον στο κανονισμό του 48ωρου.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του ΔΣ:

«Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία το αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

2/ Επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους των ΠΑΕ-Μελών της Super League θα αιτηθεί θεσμική συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γ. Bασιλειάδη, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που άπτονται του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

3/ Ο αγώνας Λαμία-Πανιώνιος, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή, θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00 (αντί για Δευτέρα 1η Απριλίου 2019 και ώρα 19:00) και ο αγώνας Απόλλων Σμύρνης-Παναθηναϊκός θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2019 και ώρα 19:00 (αντί για Σάββατο 30 Μαρτίου και ώρα 19:00)».

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ τι συνέβη αναφορικά με την πρόταση του Ολυμπιακού για την κατάπτωση του Βασίλη Γκαγκάτση.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή