Η UEFA από το 2021/22 θα εισάγει και τρίτη ευρωπαϊκή διοργάνωση για συλλόγους!

Print Friendly, PDF & Email

Σάρκα και οστά παίρνει η δημιουργία νέας διοργάνωσης για συλλόγους από την UEFA, καθώς η εκτελεστική της επιτροπή ενέκρινε το όλο πλάνο που συμφωνήθηκε με την ECA.

Η συνεδρία έγινε στο περιθώριο της κλήρωσης των προκριματικών του EURO 2020 και η έναρξή της τοποθετήθηκε στη σεζόν 2021-22 που ανοίγει ο νέος τηλεοπτικός κύκλος των κυπέλλων Ευρώπης και θα υπάρχει μέχρι το 2023-24 τουλάχιστον.

Μέχρι να βρεθεί όνομα θα το λέμε «Europa League 2» και στη κυρίως φάση του θα έχει το ίδιο φόρματ με το Champions league. Δηλαδή 32 ομάδες σε οκτώ ομίλους όπου θα προκρίνονται οι δυο και ακολούθως νοκ άουτ μέχρι τον τελικό. Ο νικητής της διοργάνωσης θα έχει εξασφαλισμένη θέση στο Europa League της επόμενης σεζόν.

Όμως θα υπάρχει μια σημαντική αλλαγή: πριν τους «16» οι δεύτερες των ομίλων θα παίζουν με τους τρίτους των ομίλων του Europa League που θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία. Ως εκ τούτου, αλλάζει το Europa και θα έχει κι αυτό 32 ομάδες στους ομίλους, οκτώ των τεσσάρων. Αυτός ο επιπλέον νοκ άουτ γύρος, μπαίνει και στο Europa, καθώς οι δεύτεροι των ομίλων θα παίζουν με τους τρίτους του Champions League για μια θέση στους «16».

Η νέα διοργάνωση θα παίζεται επίσης τις Πέμπτες, όπως και το Europa, ενώ οι Τρίτες και οι Τετάρτες παραμένουν στο Champions League.Αποφασίστηκε όπως μελετηθεί το ενδεχόμενο να προστεθεί και τρίτη ώρα διεξαγωγής αγώνων τις Πέμπτες στις 17:30 ώρα Κύπρου αλλά αυτό είναι ακόμα υπό συζήτηση το πώς θα γίνει και πόσους αγώνες θα αφορά.

Οι τελικοί των τριών διοργανώσεων θα παίζονται μέσα στην ίδια εβδομάδα όμως, με της νέας διοργάνωσης πρώτο (Τετάρτη), αυτόν του Europa να ακολουθεί (Πέμπτη) και να κλείνει το φεστιβάλ Σάββατο με UCL.

Πολύ σημαντική απόφαση επίσης το γεγονός πως στο UCL δεν θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής και τον τρόπο πρόκρισης των ομάδων, με εξαίρεση εκείνο τον έξτρα προκριματικό γύρο που σημειώσαμε παραπάνω,

Το τι θα γίνει με τα λεφτά που θα παίρνουν οι ομάδες θα αποφασιστεί οριστικά μέσα στο 2019, όμως οι εξελίξεις εγγυούνται συμμετοχή σε ομίλους για 34 από τις 55 χώρες μέλη της UEFA σε σχέση με τις 26 που υπάρχουν μέχρι σήμερα.

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here