Η UEFA όρισε αρχικά Τούρκο διαιτητή στον ΑΠΟΕΛ, όμως στη συνέχεια τον αντικατέστησε

Print Friendly, PDF & Email

Η UEFA αποφάσισε να ορίσει Τούρκο διαιτητή στον αγώνα του ΑΠΟΕΛ με τη Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο μετά τις αντιδράσεις των πρωταθλητών Κύπρου και την παρέμβαση της ΚΟΠ άλλαξε την αρχική της επιλογή.

Σημειώνεται πως από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το 1974 δεν έχει οριστεί ποτέ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ, Τούρκος διαιτητής.

Η UEFA το έκανε πρώτη φορά με τον 39χρονο Χάλις Οζκάχια, ωστόσο εν συνεχεία κατανόησε τις αντιδράσεις των Κυπρίων και επέλεξε τελικά να στείλει στο Λουξεμβούργο τον περιβόητο Ιταλό Τζανλούκα Ρόκι.

“Ευχαριστούμε την ΚΟΠ και τον πρόεδρο της Γιώργο Κούμα για την συμβολή του, στις συντονισμένες προσπάθειες που έγιναν σήμερα έτσι ώστε να γίνει εφικτή η αλλαγή στους διαιτητές του ευρωπαϊκού μας αγώνα.

Ο ορισμός Τούρκων διαιτητών για πρώτη φορά σε αγώνα της ομάδας μας, μετά το 1974, ήταν ατυχής και χαιρόμαστε που η UEFA κατανοεί τον λόγο που ζητήσαμε την αλλαγή”, αναφέρει στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή