Θετική ανταπόκριση της ΕΠΟ στο αίτημα Αυγενάκη, αναβολή στην έγκριση των κανονισμών

Print Friendly, PDF & Email

Την αναβολή της έγκριση των κανονισμών που αφορούν τις πειθαρχικές ποινές αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ κατόπιν του αιτήματος που υπέβαλλε την Τρίτη (30/7) ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, στην τοποθέτησή του επί του θέματος τόνισε: “Μας ζήτησε ο Αυγενάκης να ενημερωθεί για τις πειθαρχικές ποινές και σαν ένδειξη καλής θέλησης προτείνω να μην πάρουμε καμία απόφαση μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα (5/8) για να μπορέσει να λάβει γνώση και ο Υφυπουργός”.

Κατόπιν τούτων αποφασίστηκε να μην εγκριθούν ο Πειθαρχικός Κώδικας, ο ΚΑΠ, ο Κώδικας Δεοντολογίας και άλλοι κανονισμοί, στους οποίους η ΕΠΟ θα προωθούσε αλλαγές όπως η κατάργηση των ποινών αφαίρεσης βαθμών στις ομάδες για επεισόδια των οπαδών τους.

Υπέρ της απόφασης για αναβολή τάχθηκε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ λέγοντας χαρακτηριστικά “ότι εσείς αποφασίζεται για τους κανονισμούς, αλλά πρέπει να χτίσετε γέφυρα επικοινωνίας με τον Υπουργό, άρα είναι μία διπλωματική κίνηση που πρέπει να γίνει”.

Σε ό,τι αφορά στη διάταξη για την πολυιδιοκτησία, ο Βαγγέλης Γραμμένος τόνισε: “Προτείνω να απαληφθεί όλο το άρθρο από τον ΚΑΠ  και όχι μόνο η τροποποίηση του 5%. Δεν είναι θέμα της ΕΠΟ η πολυιδιοκτησία, αλλά της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού”.

Στη συνεδρίαση το “παρών” έδωσε και ο δικηγόρος που συμπεριέλαβε τη συγκεκριμένη διάταξη και τόνισε πως ήταν προσωπική του πρωτοβουλία δίνοντας επαρκείς εξηγήσεις προς τα μέλη της Ε.Ε. Εφερε μάλιστα ως παράδειγμα ένα οπαδό του Παναθηναϊκού, ο οποίος μπορεί να πάρει κάποιες μετοχές μέσω της συμμετοχής του στο PAO Alive και εν συνεχεία να αποκτήσει διοικητικό πόστο σε άλλη ομάδα. Αν συμβεί αυτό, τότε ο Παναθηναϊκός βάσει νόμου θα πρέπει να υποβιβαστεί. Για αυτόν τον λόγο ο δικηγόρος ενέταξε και τη συγκεκριμένη τροπολογία του 5% για την πολυιδιοκτησία, η οποία ωστόσο αποφασίστηκε να μην περάσει.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή