Θετική για τη Ξάνθη η εισήγηση του Διευθυντή Αδειοδότησης της ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία η ακρόαση των ανθρώπων της Ξάνθης από την Επιτροπή Αδειοδότησης, στο πλαίσιο της παράλληλης έρευνας που διεξάγεται και εκεί έπειτα από την γνωστή καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS, “η εισήγηση του επικεφαλής της διεύθυνσης Αδειοδότησης της ΕΠΟ Γιώργου Δημητρίου είναι θετική για την ομάδα της Θράκης. Αναγνωρίζει μεν ότι υπάρχουν κάποιες τυπικές ελλείψεις στον φάκελο της αδειοδότησης, ωστόσο δεν τις θεωρεί ουσιώδεις και προτείνει μόνο χρηματικό πρόστιμο και όχι αφαίρεση βαθμών ή απαγόρευση μεταγραφών, όπως είναι η ανώτατη ποινή.

Οφείλει να διευκρινιστεί ότι η εισήγηση Δημητρίου είναι μόνον εισήγηση. Μπορεί τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής να έχουν διαφορετική άποψη και να αθωώσουν εντελώς την ΠΑΕ Ξάνθη ή να κρίνουν ότι είναι σοβαρότερες οι παραβάσεις και να ζητήσουν μεγαλύτερες κυρώσεις. Σε κάθε περίπτωση, επί αυτής της εισήγησης καλούνται τα μέλη της Επιτροπής να συζητήσουν για να βγάλουν απόφαση, αλλά γνωρίζοντας αυτήν την εισήγηση κλήθηκαν και οι δικηγόροι της Ξάνθης να πείσουν για την «αθωώτητα» της ομάδας.

Αξίζει να σημειωθει ότι εκ μέρους της Ξάνθης παρέστησαν το μεσημέρι της Δευτερας στα γραφεία της Επιτροπής Αδειοδότησης της ΕΠΟ στο Πάρκο Γουδή οι νομικοί σύμβουλοι της ΠΑΕ Ξάνθη Γιώργος Στράτος (αντιπρόεδρος της ΠΑΕ) και Χάρης Δασκαλάκης (προσωπικός δικηγόρος του Πανόπουλου), που εκπροσωπούν την ομάδα της Θράκης και στην συζήτηση ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Οι δύο νομικοί εκπρόσωποι της Ξάνθης παρουσίασαν ενώπιον των μελών της Επιτροπής Αδειοδότησης τα επιχειρήματα της ομάδας της Θράκης και έλαβαν και προθεσμία για να καταθέσουν έγγραφα υπομνήματα. Πριν κατατεθούν αυτά τα υπομνήματα, δεν μπορεί προφανώς να υπάρξει απόφαση.

Η υπόθεση ανακινήθηκε εξαιτίας της καταγγελίας του Ολυμπιακού, καθώς η Ξάνθη είχε λάβει κανονικά άδεια πέρυσι.

Πρέπει να διευκρινιστεί, επειδή πολύς κόσμος μπρεδεύεται, ότι άλλα πράγματα εξετάζει η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ και άλλα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Στην Επιτροπή Αδειοδότησης δεν έχει υπάρξει κανένα ζήτημα πολυϊδιοκτησίας και η μόνη που κλήθηκε για να πασάσχει διευκρινίσεις είναι η ΠΑΕ Ξάνθη – όχι και ο ΠΑΟΚ.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή