Ζαγοράκης: «Στο λάθος του Ελληνα διαιτητή λες βρε τον π… τον έπιασαν»

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρώην πρόεδρος και ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ παραχώρησε συνέντευξη στη «metrosport» και μίλησε μεταξύ άλλων για την αναδιάρθρωση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, το VAR αλλά και την εθνική του Άγγελου Αναστασιάδη!

– Ας αρχίσουμε από την ιστορική αλλαγή σκυτάλης στον ΠΑΟΚ. Οι υπηρεσιακές διοικήσεις Ζαγοράκη και Βρύζα παρέδωσαν την ΠΑΕ στον Ιβάν Σαββίδη. Ηταν όντως τότε ο ΠΑΟΚ στα πρόθυρα της καταστροφής;

– Οχι. Αυτό είναι υπερβολή. Αλλά η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη. Κι αν δεν εμφανιζόταν ο Ιβάν Σαββίδης, ο ΠΑΟΚ θα συνέχιζε να παλεύει με τα προβλήματά του. Θα ζοριζόταν και σε καμία περίπτωση δεν θα αποκτούσε αυτά που απολαμβάνει σήμερα. Αν δεν έχεις οικονομική άνεση και ηρεμία, δεν βγαίνεις ούτε στην αυλή σου.

– Γιατί δεν έμεινες και στον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, αφού σου είχε προτείνει να ξαναγίνεις πρόεδρος;

– Υπήρχε η σχέση μας, υπήρχε και μια συνεργασία, αλλά… είχα αδειάσει. Ηταν ένας κύκλος, που είτε θετικά είτε αρνητικά, έκλεισε. Αλλωστε, εγώ δεν είχα ποτέ στόχο να κάνω καριέρα ως παράγοντας. Το έφεραν οι καταστάσεις να γίνω πρόεδρος, μπήκα σε ένα ορμητικό ποτάμι και ήταν αδύνατο να γυρίσω πίσω. Εκανα ό,τι μπορούσα, έκανα και λάθη για τα οποία ζήτησα συγνώμη, αλλά δεν είχα τη φιλοδοξία να διοικήσω ως παράγοντας.

– Στόχος του Ιβάν Σαββίδη, εκτός από το να δημιουργήσει έναν μεγάλο ΠΑΟΚ, ήταν και είναι η κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εγιναν βήματα προόδου;

– Στόχος όλων πρέπει να είναι η κάθαρση. Να ξέρετε ότι ο αθλητισμός αποτελεί το 3,8% του ΑΕΠ της παγκόσμιας οικονομίας. Δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Οσο πιο υγιές είναι το περιβάλλον στον αθλητισμό, γενικότερα, τόσο πιο γρήγορα έρχεται η ανάπτυξη. Πρέπει να το δούμε και από αυτή την πλευρά. Κατά τα άλλα, όπου πάω όλοι δίνουν συγχαρητήρια για τον ΠΑΟΚ. Το μόνο που βρίσκει να πει ένας στους εκατό είναι το χέρι του Βιεϊρίνια στη Λαμία, που δεν σφυρίχτηκε πέναλτι. Αυτό σημαίνει κοινή αποδοχή. Και κοινή αποδοχή του πρωταθλητή σημαίνει ότι έγινε αξιόπιστο Πρωτάθλημα.

– Βοήθησε σ’ αυτό η “επιστράτευση” ξένων διαιτητών;

– Στην αρχή ήμουν αρνητικός. Είπα μα είναι δυνατόν να φέρνουμε ξένους διαιτητές; Βλέπεις, όμως, ότι στο λάθος του ξένου λες μα τον μ… τι σφύριξε, ενώ στο λάθος του Ελληνα λες βρε τον π… τον έπιασε αυτός ή ο άλλος. Αν μη τι άλλο, δηλαδή, δεν υπάρχει προκατάληψη και καχυποψία με τους ξένους, αν και ούτε αυτοί είναι αλάνθαστοι, γιατί πολύ συχνά βλέπουμε σε όλα τα γήπεδα της Ευρώπης να κάνουν φοβερά λάθη.

– Είσαι υπέρ ή κατά του VAR;

– Βασικά, δεν θέλω VAR, αλλά γίνεται επιτακτική ανάγκη μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η αξιοπιστία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν επιλέξουμε ένα σωστό μοντέλο χρήσης του VAR, γιατί υπάρχουν και λάθος μοντέλα, θα βοηθήσει.

– Ναι ή όχι στην αναδιάρθρωση; 16 ή 14 ομάδες στη Σούπερ Λίγκα;

– Οσο πιο ανταγωνιστικό είναι το Πρωτάθλημα, τόσο πιο ελκυστικό γίνεται για τους φιλάθλους. Είτε με 16, είτε με 14, μπορεί να είναι ανταγωνιστικό. Εγώ, σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να ξέρω από την αρχή κάθε Πρωταθλήματος πώς θα γίνει το Πρωτάθλημα, πόσοι θα πέσουν, πόσοι θα ανέβουν και να μη συζητάμε κάθε φορά για αναδιαρθρώσεις και τα σχετικά ενώ το Πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτό μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει.

ΠΗΓΗ: metrosport

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή