Θρίλερ με ισοψηφία στη Super League, δεν πέρασε  η πρόταση του Βασιλειάδη

Print Friendly, PDF & Email

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ΔΣ της Super League, που είχε ως θέμα την απόφαση του συνεταιρισμού αναφορικά με την πρόταση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, για τη χρηματοδότηση του πρωταθλήματος, το οποίο από την αγωνιστική περίοδο θα γινόταν με 12 ομάδες.

Η αντιπρόταση της Λίγκας ήταν πρωτάθλημα 14 ομάδων τη σεζόν 2019-20, οι οποίες θα γίνονταν 12 από την αγωνιστική περίοδο 2020-21, κάτι που βρήκε σύμφωνο τον Υφυπουργό.

Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία, όπου και είχαμε ισοπαλία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οκτώ ΠΑΕ (ΑΕΚ, Αρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη) ψήφισαν υπέρ της πρότασης Βασιλειάδη και οι υπόλοιπες οκτώ ψήφισαν κατά.

Ετσι, αποφασίστηκε η Super League να απευθυνθεί ξανά στον Υφυπουργό και να του ζητήσει να χρηματοδοτήσει μέσω της ΕΡΤ το πρωτάθλημα και το ενδεχόμενο μείωσης των ομάδων σε 12 να εξεταστεί μεταγενέστερα.

Η σχετική ανακοίνωση της Super League:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Έγινε ομόφωνα η εγγραφή των νέων Μελών του Συνεταιρισμού, ήτοι των ΠΑΕ Άρης και ΠΑΕ ΟΦΗ.

2/ Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι το Πρωτάθλημα αγων. περιόδου 2018-2019 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 16 ομάδων, το Πρωτάθλημα αγων. περιόδου 2019-2020 θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή 14 ομάδων και παράλληλα υπήρξε η ομόφωνη δέσμευση ότι για την αγων. περίοδο 2020-2021 θα εξεταστεί η περαιτέρω μείωση σε 12 ή μη των ομάδων, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».