Ιρανές ντύθηκαν άνδρες για να πάνε στην φιέστα της αγαπημένης τους ομάδας!

Print Friendly, PDF & Email

Το ρίσκο της ζωής τους πήραν πέντε Ιρανές, οι οποίες ντύθηκαν άνδρες για να πάνε στο γήπεδο και να παρακολουθήσουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή (27/4), όταν η Persepolis διοργάνωσε φιέστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η γιορτή στήθηκε στο πλαίσιο της αναμέτρησης με την Sepidrood Rasht και οι πέντε γυναίκες θέλησαν να την παρακολουθήσουν από κοντά, παρά το γεγονός ότι οι νόμοι του Ιράν τους απαγορεύουν ρητά να πηγαίνουν σε αθλητικούς χώρους.

Πώς μεταμφιέστηκαν οι Ιρανές και πήγαν στο γήπεδο

Οι πέντε γυναίκες δεν… πτοήθηκαν από την απαγόρευση και αποφάσισαν να ρισκάρουν, πηγαίνοντας στο γήπεδο μεταμφιεσμένες. Το ρίσκο ήταν μεγάλο, καθώς, σε περίπτωση που γίνονταν αντιληπτές, κινδύνευαν με φυλάκιση.

Οι πέντε κυρίες, λοιπόν, φόρεσαν ανδρικά ρούχα και γενιάδες και βρέθηκαν κανονικά στις κερκίδες του σταδίου. Μάλιστα, απαθανάτισαν το επίτευγμά τους και σε video, τα οποία ανέβηκαν αργότερα και στα social media, σε μία προσπάθεια να θίξουν το θέμα της ανισότητας και των περιορισμών που βιώνουν στην ασιατική χώρα.

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή