Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ βορειοδυτικά της Κρήτης

Print Friendly, PDF & Email

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το πρωί στις 9:23 βορειοδυτικά της Κρήτης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. νότια των Αντικυθήρων σε απόσταση 258 χλμ. νότια της Αθήνας και το εστιακό βάθος στα 30 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός που έγινει αισθητός στην Αθήνα και σε πολλές περιοχές της χώρας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές.

Σε ετοιμότητα η Πυροσβεστική

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Κρήτη, μετά τη σεισμική δόνηση που καταγράφηκε λίγα λεπτά πριν από τις 9 και μισή το πρωί και έγινε αισθητή σε όλο το νησί. Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, μετά την πρώτη επαφή που υπήρξε με τις υπηρεσίες, δεν έχει καταγραφεί κάποιο πρόβλημα, ωστόσο ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστεί, πιθανό πρόβλημα.

Τσελέντης: Ανεξάρτητος ο σεισμός από αυτόν της Αλβανίας

Ο σημερινός σεισμός των 6,1 Ρίχτερ στη βορειοδυτική Κρήτη δεν έχει καμία σχέση με το σεισμό στην Αλβανία διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης.

«Είναι σεισμός ανεξάρτητος από αυτόν της Αλβανίας και λόγω του μεγάλου του εστιακού βάθους του -περίπου 70 χιλιόμετρα- δεν θα έχει καμία συνέχεια. Αυτού του είδους οι σεισμοί γίνονται άπαξ και τελειώνουν. Επίσης λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους τους γίνονται αισθητοί σε μεγάλη έκταση» είπε ο κ. Τσελέντης.

Πηγή: politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή