Χούμπελ: Xρησιμοποιείτε τα συνεχή παράπονα για να ασκείτε πίεση στους διαιτητές

Print Friendly, PDF & Email

Η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ξεκίνησε με την ομιλία του Χέρμπερτ Χούμπελ. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης αποκάλυψε πως μετά από συζητήσεις με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, θα ζητήσει η αμοιβή του επικεφαλής της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα να καλυφθεί από τις FIFA και UEFA τονίζοντας μάλιστα πως το εν λόγω αίτημα έχει καλές πιθανότητες να επαληθευτεί.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Χούμπελ υπογράμμισε πως πρέπει καταπολεμηθεί η βία, να αναπτυχθεί μία νέα γενιά διαιτητών που θα βρίσκεται μακριά από εκβιασμούς και επιρροές και ότι θα πρέπει να υπάρξει ομοψυχία και όχι διχόνοια και τσακωμοί.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Καλημέρα φίλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γνωρίζω ότι όλοι σας χαίρεστε που είμαστε εδώ. Κάποιοι ίσως όχι. Όμως το σημαντικό είναι ότι είμαστε εδώ.

Μου είχαν δώσει έναν λόγο από τη FIFA και την UEFA, όμως δεν τον χρειάζομαι. Θα χρησιμοποιήσω την καρδιά και το μυαλό μου. Χθες το βράδυ μου έδειξαν ένα γνωμικό.

Το: «Δεν επιθυμούμε να μας σώσετε». Σταματήστε να μας σώζετε. Αυτή η πρόταση είναι πάρα πολύ σωστή. Γιατί εσείς, τα εμπλεκόμενα μέλη του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα πρέπει να σωθείτε εντός των κανόνων. Η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ δεν ήρθαμε εδώ από μόνοι μας για να σας ξεπεράσουμε, να είμαστε πάνω από σας. Μην ξεχνάτε την ιστορία, υπήρξαν περίοδοι που το ελληνικό ποδόσφαιρο έφτασε στα όρια του αποκλεισμού.

Ενα βήμα ήταν να έρθει η ΠΔΕ για να επανέλθει στο σωστό δρόμο. Χρειαζόμαστε την Ελλάδα, είστε μέρος της ποδοσφαιρικής οικογένειας. Όμως κάθε μέλος έχει και υποχρεώσεις.

Δεν επιτρέπεται να υπάρχει βία. Η βία δεν είναι αποδεκτή κατά κανέναν τρόπο. Πρέπει να έχουμε τελικό Κυπέλλου με θεατές. Γιατί δεν επιτρέπεται να πηγαίνουν οι φίλαθλοι και των δύο αντιπάλων στο γήπεδο; Γιατί να υπάρχουν περισσότεροι αστυνομικοί απ΄ ότι φιλάθλους. Περισσότεροι από τη Λωρίδα της Γάζας! Η βία δεν επιτρέπεται. Το ποδόσφαιρο πρέπει να ενώνει τους ανθρώπους.

Μιλάω ενώπιον της κοιτίδας της δημοκρατίας, θα πρέπει να είστε υπόδειγμα. Δώστε μας την ευκαιρία να συνεργαστούμε, να σεβόμαστε τα βασικά ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και να υπάρχει αλληλεγγύη. Πρέπει να συνεργαζόμαστε.

Πριν από 15 χρόνια ήσασταν μια από τις κορυφαίες ομάδες, ακόμα είστε. Ήσασταν πρωταθλητές Ευρώπης. Αλλά σας παρακαλώ να το κάνετε με τον ίδιο τρόπο, τηρώντας τα διεθνή πρότυπα.

Θέλω επίσης να αναφερθώ στη διαιτησία. Όποτε ερχόμαστε εδώ, οι ομάδες παραπονιούνται. Αν η ομάδα σας κερδίζει 5-0, πρέπει να κερδίζει 7-0. Δίνεται πέναλτι στο 67ο λεπτό. Αυτά τα συνεχή παράπονα έχουμε την αίσθηση ότι τα χρησιμοποιείτε για να ασκείτε πίεση στους διαιτητές. Στην Ισπανία η προστασία είναι τεράστια στους διαιτητές.

Δεν θα πάρουμε τα ηνία για να σας πούμε τι θα κάνετε. Ο ρόλος μας είναι να υπάρξει μία καλή γενιά Ελλήνων διαιτητών. Και οι ξένοι διαιτητές κάνουν λάθη, όπως οι Έλληνες.

Εκβιασμοί, απειλές, επιρροές δεν επιτρέπονται επουδενί. Αυτό είναι κάτι που δεν θα γίνει ανεκτό από τα διεθνή ποδοσφαιρικά όργανα.

Μετά από συναντήσεις και συνεχή παράπονα που υπήρξαν, ο πρόεδρος της ΕΠΟ μου ζήτησε η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ να κάνουν ένα ακόμα βήμα για τη στήριξη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τον επόμενο χρόνο, η κάλυψη των μισθών του κ.Περέιρα να καλυφθεί από τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ. Μετέφερα αυτό το μήνυμα, δεν μπορώ να σας πω ότι έχει περάσει, αλλά υπάρχουν καλές πιθανότητες. Δεν θα είναι πλέον επιχείρημα το οικονομικό. Οι μισθοί των υπόλοιπων δύο μελών της ΚΕΔ καλύπτονται ούτως ή άλλως από τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ.

Είστε μία υπέροχη χώρα, με υπέροχους ανθρώπους, γιατί να μην υπάρχει και υπέροχο ποδόσφαιρο. Να είστε προσγειωμένοι και να μη μαλώνετε όλη την ώρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here