Καλόπουλος: "Η προσπάθεια επηρεασμού των διαιτητών έχει καταντήσει κουραστική"

Print Friendly, PDF & Email

Ο παλαίμαχος διαιτητής, Δημήτρης Καλόπουλος, μίλησε στο Metropolis 95,5 για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της διαιτησίας, τονίζοντας πως ο επικοινωνιακός πόλεμος των ΠΑΕ στο συγκεκριμένο πεδίο έχει καταντήσει κουραστικός.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Καλόπουλος:

Για τον ορισμό Σιδηρόπουλου στον ΠΑΟΚ-Αρης και το ότι αυτός είναι ανεπιθύμητος από τους «κιτρινόμαυρους»: «Και ποιος διαιτητής είναι επιθυμητός; Τα τελευταία χρόνια παίζεται ένα θέατρο του παραλόγου. Η κάθε ομάδα εκφράζει αντιρρήσεις για κάποιον διαιτητή. Στο 90% των περιπτώσεων αυτό είναι αδικαιολόγητο και αναίτιο. Αν μπουμε σε μία διαδικασία τι θέλει ο οποιοσδήποτε, στο τέλος ο ορισμός των διαιτητών θα γίνεται εκ περιφοράς. Καλό θα είναι να αντιληφθούμε όλοι μας ότι ο καθένας έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να τον αφήσουν να τον παίξει. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι σήμερα ο Αρης δε θέλει τον Σιδηρόπουλο, αύριο ο ΠΑΟΚ δε θα θέλει κάποιον άλλο διαιτητή και ο Ολυμπιακός κάποιον άλλο. Οι ομάδες είναι για να μην θέλουν και πολλές φορές επιδίδονται σε έναν ανηλεή επικοινωνιακό πόλεμο για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Και αυτό είναι εύκολο να γίνει αντιληπτό».

Αν θεωρεί την αντίδραση του Αρη «επικοινωνιακό πυροτέχνημα»: «Το επιτελείο της κάθε ομάδας κρίνει με έναν συγκεκριμένο τρόπο κάποια πράγματα. Ειναι σεβαστό οτιδήποτε θα πει μία ομάδα. Αυτό όμως δε σημαίνει το ότι θα εισακουστεί και η οποιαδήποτε επιθυμία της. Οφείλουμε να σεβαστούμε άπαντες τα θέλω οποιασδήποτε ομάδας αλλά αν μπούμε σε μία τέτοια διαδικασία, θα τελειώσει ποτέ η κουβέντα; Δεν λέω ότι πρόκειται για “επικοινωνιακό πυροτέχνημα” αλλά προσωπικά μιλώντας ως φίλαθλος βλέπω κάτι που καταντάει κουραστικό».

Το ότι ορίστηκε ξένος διαιτητής στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και όχι στο ΠΑΟΚ-Αρης: «Πάρτε ένα τηλέφωνο τον επικεφαλής της ΚΕΔ. Στο περσινό Αρης-ΠΑΟΚ ήρθε ένας Ιταλός ο οποίος έκανε μία από τις χειρότερες διαιτησίες που έχουμε δει. Θέλω να πω ότι το να φέρνουμε ξένους διαιτητές δεν αποτελεί “πανάκεια” και ότι αυτοί θα φέρουν τη λύση. Ας φέρουμε τότε και ξένους ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφους, προέδρους και οπαδούς».

Αν είναι κατά των ξένων διαιτητών στο Πρωτάθλημα: «Είμαι υπέρ των κινήσεων που γίνονται και βοηθάνε το κακόμοιρο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κανένας δεν μπορούσε να αμφισβητήσει το κύρος και τη διαιτητική ικανότητα του Ισπανού Μπορμπαλάν που έπαιξε τον τελικό του Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ το 2018. Και ο άνθρωπος το απέδειξε στο γήπεδο. Το να προσπαθούμε πάντοτε να επηρεάσουμε έναν διαιτητή, όποιος και να είναι αυτός, με σκοπό να κερδίσουμε κάτι στην πορεία των πραγμάτων καταντάει κουραστικό. Και ευθύνη σε αυτό έχουν και οι δημοσιογράφοι».

Πηγή: metrosport.gr

Καμία δημοσίευση για προβολή