Καμμένος: Δεν δέχομαι τον όρο Μακεδονία – Σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών αν χρειαστεί

Print Friendly, PDF & Email

“Εγώ δεν ψηφίζω στην περίπτωση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών τη χρήση του Ελληνικού όρου Μακεδονία.” ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ο Πάνος Καμμένος για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Διευκρινίζοντας ότι μιλάει ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ, τόνισε ότι δεν γίνεται αποδεκτή από τον ίδιο και η επικρατούσα παραλλαγή του: “Το “Ματσεντόνια” αντιλαμβάνεστε είναι το ελληνικό Μακεδονία.” είπε ο κ. Καμμένος τονίζοντας όμως εμφατικά: “Το Βαρντάσκα δεν ειναι.”

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μάλιστα έριξε στο τραπέζι την πρόταση, η όποια λύση να επικυρωθεί από το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών: “Σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία όταν είναι να παρθεί μια τέτοια απόφαση υπάρχουν δυο δρόμοι. Ο πρώτος είναι να περάσει από ψηφοφορία στη βουλή. Είτε μια διαδικασία πιο θεσμική δια του συμβουλίου των αρχηγών των κομμάτων. Και στη μια περίπτωση και στην άλλη οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τον όρο Μακεδονία. Η σχέση μας με τον ΣΥΡΙΖΑ και η κυβερνητική μας συνεργασία είναι πάρα πολύ έντιμη.”

Και επανέλαβε αναφορικά με τη θέση του: “Καταρχήν δεν απαντάω σαν υπουργός Άμυνας. Γιατί η κυβέρνηση είναι μια και ενιαία. Απαντώ σαν αρχηγός κόμματος. Και η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Υπάρχει μια απόφαση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών που λέει για μη χρήση του όρου Μακεδονία. Για να υπάρξει αλλαγή της θέσης αυτής θα πρέπει να υπάρξει σύγκληση του συμβουλίου αρχηγών. Με τον κύριο Κοτζιά δεν διαφωνώ. Θέλω να σας πω ότι είναι ο καλύτερος υπουργός Εξωτερικών που έχει περάσει. Αυτή τη στιγμή η διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση είναι μια και ενιαία.”

Έστρεψε δε τα βέλη του στη Νέα Δημοκρατία αναφορικά με την κριτική που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση για τα περί διαφορετικών γραμμών στην κυβέρνηση σε ότι αφορά στο θέμα της ονομασίας: “Ακούω τη ΝΔ και την κα Μπακογιάννη που έχει μια εμμονή. Μια εμμονή που λέει ότι έχουμε ψηφίσει τη σύνθετη ονομασία. Προσπαθεί να εγκλωβίσει τη χώρα. Η ΝΔ θα πρέπει να αποφασίσει τι θέλει. Να συζητήσει με τον κ. Σαμαρά που ανέτρεψε την κυβέρνηση Μητσοτάκη”

Εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία του διότι όπως είπε “ο Νίκος ο Κοτζιάς έχει φτάσει σε ένα σημείο πολύ θετικό.” και απέκλεισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Πηγή: onalert.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή