Καραγκούνης: "Λεφτά για να βγει κάποιος πρόεδρος στην ΕΠΟ υπάρχουν, για την Εθνική όχι"

Print Friendly, PDF & Email

Ο Γιώργος Καραγκούνης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Ο δρόμος προς το Euro 2020» και μίλησε μεταξύ άλλων για την εθνική και την ΕΠΟ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον ρόλο του ως πρεσβευτής του Euro 2020:
«Είναι όντως πολύ τιμητικό. Αν και θεωρώ ότι όλη η ομάδα του 2004 και ο Ρεχάγκελ θα έπρεπε να είμαστε πρεσβευτές για πάντα στην UEFA, διότι με αυτόν τον άθλο που πετύχαμε δώσαμε ελπίδα στις θεωρητικά μικρές ομάδες. Τους κάναμε να ελπίζουν ότι μπορούν κι αυτοί. Βέβαια βλέπουμε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο κι ακόμα δεν το έχει καταφέρει κάποιος θεωρητικά μικρότερος. Αλλά το ότι δώσαμε μια τέτοια ελπίδα ήταν ό,τι καλύτερο και για το ποδόσφαιρο αλλά και για τον θεσμό. Είναι κρίμα που η εθνική μας ομάδα δεν θα είναι σε αυτή τη γιορτή για να εκπροσωπήσει το ποδόσφαιρο μας και τη χώρα μας. Το ότι θα είμαστε εκεί ως πρεσβευτές είναι πολύ τιμητικό. Ας το χαρούμε έστω από την κερκίδα αυτή τη φορά γιατί μέσα στο γήπεδο ζήσαμε ανεπανάληπτες στιγμές. Για μας το Euro 2004 είναι το πιο ωραίο Euro όλων των εποχών».

Για την εθνική Ελλάδας:
«Είναι πολύς ο καιρός που δεν είμαστε σε κάποιο Euro ή σε κάποιο Μουντιάλ. Και ειδικά στο Euro, έτσι όπως είναι τώρα με 24 ομάδες, θα έπρεπε να είμαστε εκεί. Χρειάζεται μεγαλύτερη αφοσίωση από όλους. Από τους παίκτες, από τη διοίκηση, απ’ όλους εμάς που θέλουμε να βλέπουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο σε τέτοιες διοργανώσεις. Στη Θεσσαλονίκη δεν τη θέλουν, στην Αθήνα στο Καραϊσκάκης δεν μπορεί να παίξει. Έχει μείνει το Ολυμπιακό Στάδιο. Στην Κρήτη, που υπάρχει κόσμος που θέλει να δει την εθνική ομάδα, αλλά δυστυχώς δεν βρίσκουν λεφτά για να φτιάξουν το γήπεδο. Αντιθέτως, λεφτά για να μπορεί να βγει κάποιος πρόεδρος στην ΕΠΟ και να πηγαίνουν στις ενώσεις δεξιά κι αριστερά, βρίσκονται. Με πονάει όλο αυτό. Θα πρέπει να προσπαθούν όλοι αυτοί που είναι γύρω από την εθνική ομάδα να βρίσκουν τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ομάδα. Και μετά οι ίδιοι οι παίκτες να δείξουν στην εθνική την ίδια αφοσίωση που δείχνουν και στους συλλόγους τους για να καταφέρουμε να προκριθούμε σε κάποιο Euro ή σε κάποιο Μουντιάλ. Δεν είναι ωραίο να περνάνε 24 ομάδες και να μην βλέπουμε την εθνική μας ομάδα εκεί. Ελπίζουμε ότι η καλή προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τώρα θα συνεχιστεί. Πρέπει όλοι να περιβάλλουν με αγάπη την ομάδα για να μπορέσουμε να ξαναδούμε την ομάδα σε κάποια μεγάλη διοργάνωση. Και αυτοί που είναι στην ομάδα και εμείς. Βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο. Το 2014 έφυγαν πολύ μεγάλοι παίκτες και προσωπικότητες. Αλλά πλέον είμαστε στο 2020 και σιγά σιγά πρέπει να γίνει αναγέννηση και να προκριθούμε ξανά σε κάποια μεγάλη διοργάνωση. Πρέπει η εθνική να βρεθεί σε κάποια θέση που της αρμόζει περισσότερο».

Για το αν θα μπορούσαν κάποιοι παίκτες να διοικήσουν την ΕΠΟ:
«Σίγουρα όλοι θέλουν να βοηθήσουν. Και τώρα είμαστε δίπλα στην εθνική ομάδα. Από εκεί και πέρα το πώς θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο είναι πολύ μεγάλη κουβέντα. Εμείς, όπως και να έχει, θέλουμε να προοδεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο και η εθνική ομάδα. Και δυστυχώς αντί να προχωράμε, κάνουμε βήματα πίσω. Κι όχι μόνο λόγω των προκρίσεων που δεν παίρνουμε.

Για τα προβλήματα υποδομών:
«Υπάρχει πρόβλημα και στις υποδομές. Γιατί από εκεί ξεκινάνε όλα. Τη δεκαετία που παίρναμε τις προκρίσεις κάθε πρόκριση απέφερε 15 εκατομμύρια ευρώ στην Ομοσπονδία. Ψάξτε να βρείτε αν έστω και ένα ευρώ πήγε στις υποδομές, ώστε να βγουν νέοι παίκτες, να τους δώσουμε και τα γήπεδα και τις εγκαταστάσεις για να προπονηθούν ή να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Εγώ ήμουν στην Αγγλία, στην Ιταλία και στην Πορτογαλία. Οι διαφορές είναι χαώδεις. Θα πρέπει επιτέλους να γίνει κάτι για το ποδόσφαιρο. Τους ενδιαφέρει μόνο το τώρα, μόνο να κερδίσουμε αύριο, μόνο να πάρει τα λεφτά κάποια ομάδα. Δυστυχώς η εθνική μας ομάδα δεν έχει μια έδρα. Υπάρχει το Καραϊσκάκη και για τον α ή β λόγο δεν μπορεί η εθνική να παίξει εκεί. Δεν ξέρω γιατί. Δεν είναι συλλογικό το θέμα. Είναι πολλά τα πράγματα που δεν δουλεύουν σωστά».