Καρανίκας: «Εκλαιγα από την ένταση γιατί ένιωσα ότι δε με σεβάστηκαν»

Print Friendly, PDF & Email

Για όσα έγιναν στην αναμέτρηση της ΑΕΛ με την Ξάνθη μίλησε ο αρχηγός των «βυσσινί», Νίκος Καρανίκας, σημειώνοντας ότι από την ένταση μετά την αποβολή του άρχισε να κλαίει επειδή ένιωσε ότι δεν τον σεβάστηκε ο διαιτητής Λάμπρου.

Αναλυτικά όσα είπε ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ στο Libero FM:

Για όσα έγιναν στην Ξάνθη: «Αν σκεφτείτε ότι είμαι 26 χρονών και επαγγελματικά παίζω από τα 18, δεν είναι και τεράστια η καριέρα μου, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχω ξαναζήσει σε επαγγελματικό επίπεδο. Όταν παίζεις δε σκέφτεσαι το προηγούμενο και το επόμενο. Ζεις την ένταση της στιγμής. Στο συγκεκριμένο μαρκάρισμα, χωρίς να ξέρω τι μπορεί να γίνει μετά, εγώ είμαι αρχηγός, είμαι δίπλα και το βλέπω ολοκάθαρα. Πίστεψα ότι ο συμπαίκτης μου έσπασε το πόδι του. Ήταν τόσο έντονο το μαρκάρισμα ζωντανά. Είχε άγιο που δεν τραυματίστηκε ο συμπαίκτης μου. Τρέχω στο διαιτητή σαν αρχηγός, χωρίς άσχημο τρόπο, με σεβασμό, να του πω ότι η πρόθεση τιμωρείται. Σκεφτόταν αν του βγάλει την κίτρινη κάρτα! Εκεί τρελαίνομαι… Και μετά έγινε το υπόλοιπο. Αν δεν δεχόμουν δεύτερη κίτρινη κάρτα εγώ και με δέκα να ήμασταν, πάλι δε θα δεχόμασταν γκολ».

Για την αποβολή του: «Το δικό μου μαρκάρισμα είναι μια φάση. Έχει δοθεί μία κόκκινη κάρτα στο 35’, η οποία αν δείτε τη φάση, η μπάλα πηγαίνει στα χέρια του τερματοφύλακα. 25 μέτρα από το σημείο που έγινε το φάουλ και δόθηκε η δεύτερη κίτρινη. Δεν υπήρχε πρόθεση. Εφόσον έχει γίνει αυτό, τα οφσάιντ στο πρώτο ημίχρονο, θεωρώ τραβηγμένη δεύτερη κίτρινη κάρτα σε μένα. Υπάρχει επαφή, αλλά έχουν προηγηθεί πολλά. Σέβομαι τους πάντες, παίζουμε για την υγεία μας, τα συμβόλαια μας, τις καριέρες μας, για το σήμα των ομάδων και το όνομα μας. Στη φάση του γκολ του Φατιόν, έχει σφυρίξει το φάουλ πριν χτυπηθεί καν το κόρνερ! Τελειώνει τη φάση, πριν η μπάλα περάσει μέσα στην περιοχή! Δε λέω ότι υπάρχει θέληση να γίνει κάτι, αλλά με αυτές τις αποφάσεις, δε σέβεσαι! Έφυγα στο 73ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα και έκλαιγα από την ένταση μου γιατί ένιωσα ότι δε με σεβάστηκαν».

Για τους ξένους διαιτητές στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Έχει γίνει τεράστιο ζήτημα αυτές τις μέρες. Όλοι οι παίκτες είμαστε ισάξιοι, όπου και αν παίζουμε. Έχεις τα ίδια δικαιώματα. Δε θεωρώ σωστό να έρχονται ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι και Έλληνες στα δικά μας. Πρέπει να υπάρχει απόφαση για όλους, το ίδιο. Ή όλοι ξένοι ή όλοι Έλληνες. Για ποιο λόγο να υπάρχει διαχωρισμός; Υπάρχει κάποια διαφορά των παιχνιδιών; Υπάρχει φύλλο αγώνος, είναι επαγγελματικό παιχνίδι. Γιατί να μην υπάρχει ισότητα; Έχω πληροφορηθεί ότι η ΠΑΕ έχει κινηθεί νομικά για τη διαγραφή του διαιτητή και των βοηθών. Υπάρχουν τα βίντεο, δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Μετά το τέλος του αγώνα, ο παρατηρητής έγραφε έκθεση για 20 λεπτά, δεν το έχω ξαναζήσει αυτό».

Για τη μάχη του πρωταθλήματος: «Δε θα ήθελα να δώσω προβάδισμα σε κάποια ομάδα. Θα παιχτεί σε λεπτές ισορροπίες, όχι μόνο στα μεταξύ τους παιχνίδια. Πάντα πιστεύω ότι τα παιχνίδια με τις «μικρότερες» ομάδες παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο».

Για το στόχο της ΑΕΛ: «Και σαν επαγγελματίας και σαν αρχηγός, αυτό που μεταφέρω και προσπαθώ να περνάω στους συμπαίκτες μου, είναι να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι διαφορετικά. Είτε παίζεις με τον πρώτο, είτε με τον τελευταίο, πρέπει να το βλέπουμε με την ίδια συγκέντρωση».

Καμία δημοσίευση για προβολή