Καραπαπάς: "Το VAR στην Ελλάδα έχει γελοιοποιηθεί, νιώθουν στρες οι διαιτητές"

Print Friendly, PDF & Email

Στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ απολογήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (12/9), ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κώστας Καραπαπάς, για τη δίωξη που του ασκήθηκε με αιτία τις δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΛ, για τη διαιτησία και το VAR.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα καθώς η πλευρά του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός έλαβε προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα για την κατάθεση υπομνήματος.

Εκτός από τον ίδιο τον Κώστα Καραπαπά στην απολογία ήταν και ο δικηγόρος, Γιάννης Χατζησαβάογλου.

Ο Κώστας Καραπαπάς επισήμανε μεταξύ άλλων στην απολογία του: «Πέντε μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ήρθαν δύο άνθρωποι στον Ρέντη με χαλασμένο υπολογιστή ενώ δεν ήξεραν ούτε αγγλικά και η ομάδα έχει 22 παίκτες. Αυτοί ήρθαν να μας μιλήσουν για το VAR. Περιμέναμε να έρθει άλλο λάπτοπ από την ΕΠΟ ενώ φεύγοντας δεν άφησαν ούτε ένα φυλλάδιο. Και στην Super League ψάχναμε να βρούμε τι φταίει με το VAR.

Για την λέξη παράγκα που χρησιμοποίησε, ο Κώστας Καραπαπάς ισχυρίστηκε τα εξής: “Στην αρχή μας είπαν ότι το VAR θα είναι συνδεδεμένο με κεντρικό κτήριο. Αλλά ήταν σε βαν, σαν αυτά που τρώνε παγωτά. Στη Λάρισα, ήταν ένα βαν με τέντα σαν παράγκα και με καλώδια. Είχαν βάλει μια επιγραφή «προσοχή VAR». Κρίμα που δεν το έβγαλα το βαν φωτογραφία να το έχω”

Επέβαλλαν στον διαιτητή ένα στρες που δεν υπάρχει. Ο διαιτητής τρέμει. Ξέρω ότι μπορούσαν να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις με την λέξη παράγκα και για αυτό την επανέφερα στον αέρα. Είναι λάθος όλο το σύστημα VAR όταν στο γήπεδο υπάρχει κόσμος που πιέζει τον διαιτητή. Είδα τον διαιτητή να περιμένει τέσσερα λεπτά για να πάρει απόφαση. Παράγκα εννοούσα την αδικία και αυτό στηλίτευσα. Αν ήθελα να αναφερθώ στον διαιτητή θα έλεγα ονόματα. Το πρόβλημα με το VAR είναι διπλό. Έχει γελοιοποιηθεί από την αρχή με τα σουβλάκια. Και οι ίδιοι οι διαιτητές παραδέχονται όταν νιώθουν στρες και μας λένε παρακαλώ βοηθήστε μας.

Όλο το σύστημα μας αδίκησε. Ακόμα και το τηλεοπτικό, που έψαχναν να βρουν όλα τα βίντεο. Στην Ελλάδα το VAR στοίχισε 10 εκ. και στην Ισπανία για το ίδιο σύστημα πλήρωσαν 2 εκ. ευρώ. Σαν Ολυμπιακός έχουμε τη δυνατότητα να βλέπουμε το VAR και στην Ευρώπη όπου έχει ρομποτική κατασκευή.

Στην Ελλάδα είναι ένα κουβούκλιο. Εγώ είπα την λέξη παράγκα. Άλλοι είπαν τη λέξη «mafia»”.