Καρυπίδης: “Δεν καταλαβαίνω την μανία και το μίσος του Νεφελούδη»

Print Friendly, PDF & Email

Ο Θεόδωρος Καρυπίδης, με δηλώσεις του στον Alpha 96,5 FM, αναφέρθηκε στη διαμάχη του με τον Ανδρέα Νεφελούδη, εκφράζοντας την απορία του για τη“μανία” του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας εναντίον του και το γεγονός ότι: “Γενικός γραμματέας του Υπουργείου έχει τέτοιο μίσος και ασχολείται με έναν επιχειρηματία”.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Τα πράγματα δεν έχουν πάει όπως θα θέλαμε. Χθες εκτελέστηκε μία απόφαση εναντίον του Δημήτρη Μαρινόπουλου. Δεν μπορώ να καταλάβω τη μανία που έχει ο κ. Νεφελούδης, σε ποιο κράτος το έχουμε δει αυτό;

Γενικός γραμματέας του Υπουργείου να έχει τέτοιο μίσος και να ασχολείται με έναν επιχειρηματία. Κάθε μέρα βρίζει και μιλάει άσχημα, με διασύρει λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι είναι 18 μήνες απλήρωτοι. Τον άλλον μήνα θα είναι 25 μήνες απλήρωτοι».

Για τα σούπερ μάρκετ: “Τα σούπερ μάρκετ έχουν εδώ και 1,5 χρόνο που έχουν κλείσει και κάθε μέρα αυτοί λένε ‘απλήρωτοι, απλήρωτοι’. Ναι, έχει γίνει μια ζημιά. Γιατί δεν βγαίνουν να πούνε πώς έγινε και γιατί έγινε η ζημιά;

Δεν έχει ακουστεί τίποτα μέχρι σήμερα για αυτά που έχουμε κάνει εμείς. Οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι 11 μήνες και ήρθαμε εμείς και τους πληρώσαμε. Εξαιτίας του Μαρινόπουλου έχουμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να λύσουμε αυτό το θέμα και απευθυνθήκαμε στον κ. Νεφελούδη και όχι μόνο δεν μας βοήθησε αλλά τορπίλισε αυτή την προσπάθεια, ήταν εμπόδιο απέναντί μας.

Τότε υπήρχε μια οφειλή 8 εκατομμύρια ευρώ προς τους εργαζόμενους και εμείς κάναμε μια πρόταση να δώσουμε τα 6 εκατομμύρια και να κλείσει εκεί η οφειλή και να ανοίξουν τα καταστήματα.

Από εκεί και πέρα, επειδή οι μισθοί ήταν πολύ υψηλοί τους ζητήσαμε να μειωθούν κατά 20% οι μισθοί πάνω από 1.000 ευρώ γιατί δεν έβγαινε, όταν ο ανταγωνισμός πλήρωνε 500 και 600 ευρώ. Δεν καταλαβαίνω, ποιο συμβόλαιο εκτελεί ο κ. Νεφελούδης;”

Για να διερωτηθεί στη συνέχεια: Ποια είναι η απάτη; Είναι θέμα διαδικαστικό μέχρι να πάρουν τα χρήματά τους οι εργαζόμενοι. Θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους. 3,9 εκατομμύρια θα πάνε στους εργαζόμενους. Αν αυτό είναι απάτη, τότε οι άνθρωποι είναι άσχετοι.

Όταν έκλεισαν τα σούπερ μάρκετ, ήταν 1.100 οι εργαζόμενοι και 8 εκατομμύρια περίπου ευρώ ήταν η οφειλή των δεδουλευμένων τους. Κάθε μήνα αυτοί βάζουν και άλλα. Ο κ. Νεφελούδης λέει ότι χρωστάω 40 εκατομμύρια στα ασφαλιστικά ταμεία.

Όταν πήραμε τα σούπερ μάρκετ η οφειλή αυτή υπήρχε. Πληρώσαμε 27 εκατομμύρια στο ΙΚΑ. Έμεινε ένα κομμάτι, τα οποία δεν πληρώθηκαν και δεν ήταν επί δικής μας θητείας. Το χρέος κληρονομήθηκε από την προηγούμενη διοίκηση”.

Καταλήγοντας, ο Θεόδωρος Καρυπίδης επισήμανε: “Θέλει άλλα 4 εκατομμύρια για την πλήρη εξόφληση των εργαζομένων. Θα κάνουμε και άλλες ενέργειες τώρα και περιμένουμε και άλλες αποφάσεις. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά γιατί πιστεύουμε στην ελληνική δικαιοσύνη και θα βγει κάτι και για τους εργαζομένους”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή