Καταδικάστηκε για δωροδοκία ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης

Print Friendly, PDF & Email

Την καταδίκη του πρώην βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για υπόθεση δωροδοκίας του από τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη, ο οποίος καταδικάστηκε επίσης.

Και στους δύο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης εννά μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 3.500 ευρώ. Ο κ. Μιχελάκης άσκησε έφεση επί της ποινής που του επιβλήθηκε.

Μιχελάκης και Πάλλης κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν για τα αδικήματα παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας σε υπόθεση του 2013. Οι δυο τους φέρονται να συμφώνησαν ώστε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, όταν ήταν εν ενεργεία, να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή που θα ευνοούσε τα συμφέροντα του επιχειρηματία, έναντι του ποσού 7.000 ευρώ.

Ο Γιάννης Μιχελάκης, κατά την απολογία του, αρνήθηκε την κατηγορία και αμφισβήτησε τα στοιχεία λέγοντας «Γράφει κάποιος κάπου ένα ποσό και το όνομά μου και μετά λέμε ότι έκανα ερώτηση για να πάρω λεφτά». Υποστήριξε, ακόμη, ότι ο ίδιος συνέχισε επί μίας ήδη κατατεθημένης ερώτησης συναδέλφου του στην Βουλή, την οποία ο συγκατηγορούμενός του θεωρούσε «στημένη» από αντίδικο του επιχειρηματία. Τόνισε, δε, ότι αντικείμενο της υπόθεσης αποτελεί μία ερώτηση που ο κ. Πάλλης θεωρούσε ότι δεν λειτουργούσε υπέρ του.

Η έδρα, πάντως, έκανε σωρεία ερωτήσεων στον πρώην βουλευτή ζητώντας του εξηγήσεις για το πώς βρέθηκε έγγραφο οικία του επιχειρηματία, στο οποίο περιέχονταν η ερώτηση στην Βουλή και δίπλα στο όνομα Μιχελάκης ήταν σημειωμένος ο αριθμός 7.000.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι δεν μπορεί να ξέρει και πρόσθεσε: «Ερχόταν πολύς κόσμος στο πολιτικό γραφείο να παίρνει τις ερωτήσεις μας. Τα φωτοτυπικά ήταν έγχρωμα. Μπορεί να δόθηκε κατά λάθος το πρωτότυπο αντί του αντιγράφου… Μπορώ κι εγώ να γράψω σε χαρτί ό,τι θέλω. Ειδικά αν δε μου αρέσει μία ερώτηση».

Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσε και υπάλληλος του κ. Πάλλη, υποστηρίζοντας ότι ήταν παρών στο ραντεβού μεταξύ του κ. Μιχελάκη και του εργοδότη του, τον Φεβρουάριο του 2013: «Κάποια στιγμή ο Πάλλης μού ζήτησε κάποιο φάκελο με χρήματα, το ποσό ήταν 7.000 χιλιάδες. Μου είπε “τοποθέτησε σε έναν φάκελο 7.000 και φέρτον”. Τα χρήματα υπήρχαν στον χώρο του πάρκινγκ, εκεί τα φύλασσε. Τα παρέδωσα στα χέρια του Πάλλη. Ο κ. Μιχελάκης ήταν στον ίδιο χώρο αλλά πιο δίπλα».

Και στους δύο κατηγορουμένους αναγνωρίσθηκε από το δικαστήριο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Πηγή: efsyn.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή