Κούγιας: “Υποπτεύομαι πολλά βρώμικα πράγματα αλλά δεν έχω κανένα στοιχείο”

Print Friendly, PDF & Email

Αφού η πρόεδρος της έδρας στη δίκη της επονομαζόμενης “συμμορίας” διέκοψε την ακροαματική διαδικασία για περίπου 20 λεπτά, ο Αλέξης Κούγιας συνέχισε την κατάθεσή του λίγο μετά τις 11:20.

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ επανήλθε λέγοντας πως: «Ο Θωμάς Μητρόπουλος είναι στο περιβάλλον της ΑΕΚ. Στο Koriopolis ήταν εγκληματίες. Ο Τσακογιάννης ήταν φυλακή για ανθρωποκτονία».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ιστορία της μεταγραφής του Πλέγα, για την πρόταση από την Ιταλία και για τον τρόπο που ο Παναθηναϊκός πήγε να τον πάρει. Τότε εμφανίστηκε ο Μαρινάκης να πάρει τον παίκτη και από τότε έφτιαξαν οι σχέσεις των δύο ανδρών.

«Εγώ δεν θα τον έδινα στον Ολυμπιακό λόγω της αντιπάθειας που είχα τότε» για να προσθέσει: «Στην κατάθεση στον Κορέα λέτε οτι ζήτησα από Πιλάβιο να μου εξασφαλίσει δίκαιη λύση και μου είπε πήγαινε να βρεις τον Μαρινάκη. Εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό. Το επιβεβαιώνετε; Στόχος τότε ήταν ο Μαρινάκης ήταν σχέδιο.

Το μίσος που υπήρχε μεταξύ εμού και του Μαρινάκη ήταν γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Μου είπαν αφού νομίζεις ότι ο Μαρινάκης είναι, βρες τα με τον Μαρινάκη. Δεν γινόταν η ομάδα μου να μην παίρνει αυτά που δικαιούνταν. Ο Μαρινάκης είναι ο μόνος που έχει βάλει τόσα χρήματα αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Εγώ ήθελα να βγάλω στην επιφάνεια τον Μπέο και τον Τσακογιάννη και τα άλλα μέλη. Σε μια συνομιλία του με τον Καραπαπά μιλούν με σκληρούς χαρακτηρισμούς για μένα. Να βάζεις 150 εκατ. Και να εξαρτάται η τύχη σου από τη διαιτησία καταλαβαίνετε. Έρχεται ο Κούγιας και βγάζει στο φως κασέτες με τον κολλητό σου τον Πατέρα να σε κατηγορεί. Ο Σαρρής είναι τζέντλεμαν. Ο Σαρρής είναι σφαχτό.

Ο Κουρίδης δεν έχει μαντίλι να κλάψει. Δεν έχω γεγονότα ότι είναι μέσα στην ομάδα αυτή. Ο Κωνσταντινέας ήταν ένας κλόουν, έβλεπες έναν μαντράχαλο να τρέχει, ένας πολύ κακός διαιτητής. Ο Κωνσταντινέας με ένα κάψιμο φούρνου έγινε βουλευτής. Τον Προύντζο τον αντιπαθούσα ιδιαίτερα. Ο Αστέρας είχε ανέβει πέντε χρόνια, ισάριθμες κατηγορίες και ο Προύντζος ήταν πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας. Άρα….

Ο κ Μπριάκος ήταν εξαιρετικός διαιτητής, ως πρόεδρος της ΚΕΔ όμως όχι. Τον Μπριάκο τον έχω βραβεύσει. Τον Δούρο τον έχω μεγαλώσει… Είχαμε ένα άσχημο σκηνικό σπίτι του, υποπτεύομαι βρώμικα πράγματα για Μπριάκο και κυρίως για Δούρο αλλά δεν έχω κανένα στοιχείο.

Ο Αμπάρκιολης ήταν πολύ κακός διαιτητής, μου έκανε εντύπωση πως είχε ανέβει στη Σούπερ Λίγκα. Στο Koriopolis ήταν όλοι οι παράνομοι του ποδοσφαίρου, όσοι είναι τώρα συνεχίζουν να λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.

Ο κύριος Σπάθας είναι γιος ενός που μαζί με τον Μητροπουλο κατέστρεψαν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ίσως ήταν το μεγαλύτερο ταλέντο της διαιτησίας. Ο Σπανός είναι από τους καλύτερους παράγοντες. Έχει μια πολύ καλή ομάδα, θέλει να νικά μονίμως, δεν υπάρχει περίπτωση να επηρεάσει τους ποδοσφαιριστές του αρνητικά. Ο Σα Πίντο ήταν πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής. Ο Κομπότης είναι μια γοητευτική προσωπικότητα, βιομήχανος. Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα».

Η δίκη λίγο πριν τις 13:00 διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 27 Φεβρουαρίου με την κατάθεση του Αλέξη Κούγια που θα απαντήσει σε ερωτήσεις του Εισαγγελέα έδρας και των δικηγόρων των κατηγορουμένων.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή