«Κρίθηκαν τίτλοι από λάθος σφυρίγματα των διαιτητών, με το VAR θα είναι πιο δίκαια»

Print Friendly, PDF & Email

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης παραχώρησε συνέντευξη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη διαιτησία τονίζοντας πως αν υπήρχε VAR θα είχαν μοιραστεί διαφορετικά τα πρωταθλήματα τα προηγούμενα χρόνια, ενώ για τη φετινή σεζόν υποστήριξε πως ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε δίκαιος πρωταθλητής.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Σεϊταρίδη στο sdna.gr

Γιατί ο Παναθηναϊκός ενώ έκανε πορείες στην Ευρώπη δεν μπορούσε να κατακτήσει πρωταθλήματα που άξιζε; Έπαιζε ρόλο η διαιτησία ή κάποιος άλλος παράγοντας σ΄ αυτό;

« Σίγουρα υπήρχαν κάποια πρωταθλήματα που οι αντίπαλοι ήταν καλύτεροι και τα άξιζαν. Στα υπόλοιπα όμως επειδή έτυχε να είμαι και εγώ στην ομάδα είτε παλαιότερα που τα έβλεπα από την τηλεόραση, όντως ο Παναθηναϊκός είχε αδικηθεί. Άξιζε να πάρει πρωταθλήματα που δεν τα πήρε και τα πήραν άδικα άλλες ομάδες».

Θεωρείς ότι αν υπήρχε τότε το VAR και η διαιτησία ήταν 50-50 οι τίτλοι θα είχαν κατανεμηθεί διαφορετικά;

«Θα ήταν διαφορετικοί ναι. Βέβαια δεν νομίζω ότι οι τίτλοι κρίθηκαν από το αν πέρασε η μπάλα την γραμμή του τέρματος ή όχι. Ένα αντίστοιχο VAR θα έπρεπε να μπει στους διαιτητές. Κριθήκαν τίτλοι από λάθος σφυρίγματα των διαιτητών. Σίγουρα βέβαια ίσως ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα με το VAR και πιο ισορροπημένα και πιο δίκαια.

Θα είχαν μοιραστεί διαφορετικά οι τίτλοι. Δεν θέλω να θίξω κάποιον και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ και ο Άρης είναι μεγάλες ομάδες. Ανεξάρτητα αν κάποιες δυσκολίες έχουν κρατήσει κάποιες απ΄ αυτές πιο πίσω ».

Θα μπορούσε να φτάσει τότε ο Παναθηναϊκός σε κάποιο ευρωπαϊκό τελικό; Τι ήταν αυτό που «έφταιξε»; Ήταν ότι έπεφτε το βάρος στο πρωτάθλημα ή υπήρχαν κάποιες συγκυρίες;

«Θεωρώ ότι είναι εντελώς λάθος αυτό που πιστεύουν, ακούνε ή λένε κάποιοι ότι ρίχναμε το βάρος στο πρωτάθλημα. Δεν ίσχυε σε καμία περίπτωση αυτό . Πρέπει να το καταλάβουν. Ίσα – ίσα βλέπαμε ότι λόγω των συνθηκών είχαμε πολύ περισσότερες πιθανότητες να πάμε καλά στην Ευρώπη παρά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό που λένε λοιπόν είναι εντελώς λάθος. Δίναμε το 100% είτε παίζαμε στο Champions League είτε παίζαμε στο UEFA είτε παίζαμε στο πρωτάθλημα είτε στο Κύπελλο. Άλλες φορές τα ματς σου πάνε καλά και άλλες φορές όχι, ανεξάρτητα με τον αντίπαλο.

Από κει και πέρα ο Παναθηναϊκός όχι μόνο θα μπορούσε να πάει σ΄ έναν ευρωπαϊκό τελικό, αλλά θα μπορούσε να κατακτήσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Πιο συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν τη χρονιά που αποκλειστήκαμε από την Πόρτο στην παράταση, με γκολ του Ντελρέι. Αν τότε είχαμε πάει στον τελικό θα το είχαμε κατά 99% κατακτήσει. Σ΄έκεινό το παιχνίδι βέβαια ήμασταν άτυχοι μιας και είχε τραυματιστεί ο Άγγελος Μπασινάς. Ήταν μία μεγάλη απώλεια για την ομάδα και μάλιστα σε μία πολύ σημαντική θέση.

Επίσης, θυμάμαι τότε ότι ζητήσαμε από την ΕΠΟ να μετατεθεί η αγωνιστική για μία μέρα και μας αρνήθηκε. Αν είναι δυνατόν. Να ζητάει ελληνική ομάδα από την δική της ομοσπονδία και να της το αρνείται. Είναι σαν να μην θέλει το καλό της χώρας της. Για μένα αυτό είναι ντροπή. Είδαμε τι έγινε με τον Άγιαξ πριν λίγο καιρό που ακυρώθηκε ο αγώνας τους. Εκεί έχουν σωστή νοοτροπία. Εδώ στην Ελλάδα δεν μας δώσανε ούτε μία μέρα. Το βάρος για την λανθασμένη απόφαση αυτή πέφτει στους τότε υπεύθυνους της ΕΠΟ. Ήμασταν κοντά στο να πετύχουμε κάτι σπουδαίο για την Ελλάδα. Μπορεί να είχαμε αποκλειστεί, αλλά ας πηγαίναμε στον αγώνα αυτό με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Αυτή τη χρονιά πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι πολύ μεγάλο στην Ευρώπη».

Πως το είδες το πρωτάθλημα φέτος; Ήταν διαφορετικό από τις άλλες χρονιές;

«Το είδα λίγο διαφορετικό και μάλιστα μπορώ να πω ότι έσπασε λίγο η μονοτονία. Ήταν ένα δίκαιο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ βγήκε πρωταθλητής φέτος και το άξιζε. Ήταν η καλύτερη ομάδα. Δεν μπορεί να βγει κάποιος να πει ότι ο ΠΑΟΚ ευνοήθηκε από τη διαιτησία και γι΄ αυτό πήρε το πρωτάθλημα. Αν κάποιος το λέει αυτό ή δεν βλέπει καλά ή δεν ξέρει από ποδόσφαιρο. Τώρα αν ευνοήθηκε σ΄ένα πέναλτι ή σ΄ ένα κόρνερ, δεν σημαίνει κάτι, διότι αυτά παντού γίνονται. Από την άλλη ο Ολυμπιακός δεν ήταν αυτός που ξέραμε. Επίσης ο Παναθηναϊκός είχε άλλα προβλήματα. Τέλος η ΑΕΚ δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στην φάση αυτή».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή