Λεουτσάκος: “Συμφωνούμε στα τηλεοπτικά να γίνει ό,τι και στη Super League 1”

O πρόεδρος της SL2, Λ. Λεουτσάκος
Print Friendly, PDF & Email

Οριστική μπορεί να θεωρείται η έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 το επόμενο Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου. Αυτό επιβεβαιώνει με δηλώσεις ο Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της λίγκας φιλοξενήθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι στον “αέρα” του Super FM 89,6 και ρωτήθηκε εάν επιβεβαιώνει ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα σε δύο εβδομάδες από σήμερα, σημειώνοντας πως είτε με, είτε χωρίς συμφωνία οριστική με την ΕΡΤ το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει.

Από κει και πέρα, τόνισε για τα τηλεοπτικά ότι έχει αποσταλεί μια νέα επιστολή προς την ΕΡΤ και η πρόταση της Super League 2 είναι να γίνει ό,τι συνέβη και με τη Super League 1. Η απάντηση από την ΕΡΤ εκκρεμεί, αλλά σε κάθε περίπτωση το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μέχρι η ΕΡΤ ν’ απαντήσει.

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του είναι οι εξής:

Για το νέο πρωτάθλημα:
«15 Σεπτεμβρίου ξεκινά το πρωτάθλημα της Super League 2. Θεωρώ ότι θα είναι ανταγωνιστικό, ότι θα γίνει ένα καλό πρωτάθλημα. Εχει πολύ καλές ομάδες. Σε αυτό βοηθούν και οι τρεις ομάδες που έπεσαν από τη Super League. Εμείς είμαστε πανέτοιμοι να ξεκινήσουμε την καινούρια κατηγορία και ν’ ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις σα διοργανώτρια».

Για το αν θα υπάρξει δεδομένα σέντρα στις 15/9: «Εμείς στο τελευταίο συμβούλιο αυτή την απόφαση πήραμε, ότι 15 Σεπτεμβρίου ξεκινάμε. Εμείς έχουμε προσύμφωνο και συμβόλαιο οι ομάδες με το κρατικό κανάλι. Ανάλογη κίνηση, που έγινε με τη Super League 1, θεωρούμε ότι θα γίνει και με μας. Δεν είναι δική μας υπαιτιότητα, εμείς είμαστε πανέτοιμοι. Οταν έγινε η αναδιάρθρωση, ό,τι μας ζητήθηκε, έχει γίνει. Εχει οριστεί καινούργια επαγγελματική κατηγορία, οι ομάδες είναι έτοιμες, τα πάντα. Είμαστε πανέτοιμοι να ξεκινήσουμε στην ημερομηνία που λέμε. Περιμένουμε την ΕΡΤ η οποία έχει την υποχρέωση να δείξει κάποιους αγώνες. Από εκεί και πέρα… εμείς αναμένουμε».

Για το τηλεοπτικό συμβόλαιο των ΠΑΕ: «Το κράτος έχει συνέχεια. Κάναμε ραντεβού με τον κ. Δρόσο -δεν κάναμε με το γραφείο του πρωθυπουργού- και παρόντες ήταν κάποιες ομάδες, εκπρόσωποι, όπως οι ΠΑΕ Χανιά, Εργοτέλης, Λεβαδειακός και Απόλλων Σμύρνης, που είναι και στο συμβόλαιο από τη Σούπερ Λιγκ. Μας έγινε μια πρόταση ότι θα γίνει μείωση 60% σε μας και 35% στη Super League 1. Δε δεχτήκαμε και στείλαμε μια επιστολή να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Μετά ήρθε μια επιστολή από την ΕΡΤ η οποία μας έλεγε, πείτε μας εσείς τι μείωση θέλετε. Εμείς είπαμε ότι για να βοηθήσουμε και για το καλό του ποδοσφαίρου ας γίνει αυτό που έγινε και στη Super League 1. Τότε είναι σύμφωνη και η Super League 2 για να προχωρήσει το πρωτάθλημά της και αναμένουμε».

Πηγή: athlitiko.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή