Λιάνης: “Η ΕΕΑ έκλεινε τα μάτια της, τώρα βιάζεται κιόλας, εμένα αυτά με ανησυχούν”

Print Friendly, PDF & Email

Ο άλλοτε Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Λιάνης, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την καταγγελία του Ολυμπιακού στην ΕΕΑ για πιθανή σχέση μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την υπόθεση των καταγγελιών του Ολυμπιακού εναντίον ΠΑΟΚ και Ξάνθης: «Το βλέπω με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Θα τραβήξει το δρόμο της η έρευνα αυτή. Αυτό που θα πρέπει να κατανοήσουμε στο ποδόσφαιρο το μέγιστο αγαθό είναι ότι δε θα πρέπει να διασαλεύουμε με διάφορους τρόπους την τάξη του.

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι αυτή τη στιγμή η δικαιοσύνη έχει αναλάβει την υπόθεση και δεν είναι δυνατόν να ταράζεται το ελληνικό Πρωτάθλημα κάθε Κυριακή από τις συμπεριφορές των παραγόντων. Αυτό έχει γίνει πια μόδα. Είναι κάτι που δε θα αφήσει το ποδόσφαιρο σε ησυχία. Αυτό που ζητάει το ποδόσφαιρο είναι η ειρήνη μεταξύ των γνωστών μεγάλων προέδρων.

Νόμοι εφαρμόζονται μονομερώς ως πέλεκυς σε ομάδες όπως ο Ηρακλής, όπου πλήρωσε δύο φορές ένα πράγμα που έχουν διαπράξει σχεδόν όλες οι ομάδες. Γιατί τιμωρήθηκε μόνο μια ομάδα; Τιμωρήθηκε ποτέ κανείς μεγάλος εάν χρώσταγε λεφτά; Ποτέ. Με κάνουν καχύποπτο όλα αυτά.

Η γνώμη μου είναι να μείνουμε ψύχραιμοι ώστε να εξεταστούν τα θέματα και να μην έχουμε κάθε Κυριακή το νου μας πως θα υπονομεύσουν το πρωτάθλημα που είναι κάπως καλύτερο από τις υπόλοιπες χρονιές.

Όλα αυτά που συμβαίνουν με ανησυχούν και με κάνουν δύσπιστο. Δεν γίνεται όμως κάθε Κυριακή να εξετάζουν υποθέσεις που είναι πίσω από τη σκηνή. Δε γίνεται να ασχολούμαστε με τους κομπάρσους και όχι με τους πρωταγωνιστές».

Την ανακοίνωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού: «Για τα μάτια του κόσμου είναι. Η Επιτροπή δεν ενδιαφέρθηκε για ουσιώδη θέματα τόσα χρόνια και έκλεινε τα μάτια της, τώρα έχει ανοιχτά μάτια και βιάζεται κιόλας. Εμένα αυτά με ανησυχούν. Δεν λέω να μην τιμωρηθεί εάν αποδειχθούν όλα αυτά. Κανείς δεν ασχολείται με τους πρωταγωνιστές που είναι οι παίκτες αλλά με το παρασκήνιο. Σκοπός είναι πως θα κλέψει ο ένας από τον άλλον. Φέτος στο Πρωτάθλημα βλέπω δυο ομάδες που ξεχωρίζουν, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, οι οποίες θα φτάσουν μέχρι τέλους. Ας είμαστε ψύχραιμοι και δεν είναι κακό να πάρει το Πρωτάθλημα μια ομάδα δυο φορές».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή