Λυσάνδρου για την προεδρία της ΕΠΟ : «Δεν το γνωρίζω και δε μ’ ενδιαφέρει»

Print Friendly, PDF & Email

«Δεν το γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρει», ήταν τα λόγια του προέδρου της Σούπερ ΛIγκ 1, Μ. Λυσάνδρου, στον Σπορ FM σε συνέχεια δημοιεύματος σύμφωνα με το οποίο FIFA και UEFA σκέπτονται να του προτείνουν τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ μετά από εισήγηση του εκπροσώπου τους στην Ελλάσα Χέρμπερτ Χούμπελ.

Ο Λυσάνδρου θα είναι παρών στη σημαντική για το παρόν και το μέλλον του ποδοσφαίρου συνάντηση των ιδιοκτητών των τεσσάρων μεγαλύτερων ΠΑΕ της χώρας (ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ) θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στις 15.00 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Παρόντες πέραν των κ.κ. Γιάννη Αλαφούζου, Βαγγέλη Μαρινάκη, Δημήτρη Μελισσανίδη και Ιβάν Σαββίδη θα είναι ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο Διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών, μελών UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, καθώς και οι πρόεδροι της ΕΠΟ και της Σούπερ Λιγκ 1, Βαγγέλης Γραμμένος και Μηνάς Λυσάνδρου, αντίστοιχα.

Εκ μέρους των διεθνών ποδοσφαιρικών συνομοσπονδιών θα συμμετέχουν και οι Λούκα Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών μελών FIFA), Χέρμπερτ Χούμπελ (Εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA), Μάριος Γεωργίου (Διεύθυνση Εθνικών Ομοσπονδιών, μελών UEFA) και Σέφτον Πέρι (Διευθυντής Κέντρου Ερευνών και Ανάλυσης UEFA).

Το παρασκήνιο της συνάντηση και η ατζέντα

Η ιδέα για τη συνάντηση των ιδιοκτητών των απoκαλούμενων “Big – 4” προέκυψε μετά τη συνάντηση που είχαν στα μέσα Δεκεμβρίου στην UEFA ο πρόεδρος της ΕΠΟ και ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Στο διάστημα που μεσολάβησε ο Ζόραν Λάκοβιτς προχώρησε σε επαφές με τους «τέσσερις μεγάλους» με αποτέλεσμα να κλειστεί αυτή τη συνάντηση.

Η ατζέντα της συνάντησης δεν είχε ανακοινωθεί ωστόσο όλες οι πληροφορίες συγκλίνου στο ότι, μεταξύ άλλων, αναμένεται να τεθούν θέματα, όπως η διενέργεια των επόμενων εκλογών της ΕΠΟ τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο αντί του επόμενου Οκτωβρίου, η συγκρότηση της νέα ΚΕΔ με αλλοδαπούς, η πιθανότητα επιλογής προσώπων κοινής αποδοχής για τη θέση του προέδρου και του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ και ει δυνατόν για την επόμενη Εκτελεστική Επιτροπή, που θα προκύψει από τις εκλογές.

Επίσης θα επιδιωχθεί να υπάρξει μορατόριουμ ώστε το τρέχον πρωτάθλημα αλλά και το κύπελλο να ολοκληρωθούν ομαλά χωρίς εντάσεις και επιθέσεις προς τους διαιτητές, είτε φραστικές μέσω των ΜΜΕ, είτε μέσω μηνύσεων.

FIFA και UEFA, που επιτηρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο από το Νοέμβριο του 2016 έχουν δηλώσει ότι το καλοκαίρι θα αποχωρήσουν.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή