“Μαγική” αναδιάρθρωση: Αυξάνονται αντί να μειωθούν οι επαγγελματικές ομάδες!

Print Friendly, PDF & Email

Διάβασα την τροπολογία που έστειλε ο Βασιλειάδης στην ΕΠΟ, όπως διέρρευσε στα ΜΜΕ και αυτό που κατάλαβα είναι ότι η αναδιάρθρωση στην πραγματικότητα είναι μια τρύπα στο νερό.

Αποδεικνύεται πως ήταν ένα πρόχειρο εφεύρημα της κυβέρνησης για να δώσει τηλεοπτικό συμβόλαιο σε επτά ΠΑΕ της Super League, οι οποίες το περασμένο καλοκαίρι ήταν τηλεοπτικά άστεγες και δεν μπορούσαν να βρουν περισσότερα χρήματα από αυτά που τους έδωσε η ΕΡΤ.

Και εξηγούμαι.

Το περασμένο καλοκαίρι ο υφυπουργός Αθλητισμού πίεζε τη Super League, να μειώσει τις ομάδες από 16 σε 12 με το επιχείρημα ότι πρέπει να μειωθούν γενικά οι επαγγελματικές ομάδες, ώστε να είναι τα πρωταθλήματα βιώσιμα.

Και σήμερα οκτώ μήνες μετά, διαβάζουμε στο σχέδιο της τροπολογίας που στάλθηκε στην ΕΠΟ, ότι οι επαγγελματικές ομάδες θα αυξηθούν και τα επαγγελματικά πρωταθλήματα από δύο θα γίνουν τρία!

Ενώ δηλαδή, φέτος υπάρχει η Super League με 16 ομάδες και η Football League με 16 ομάδες, σύνολο 32, από του χρόνου σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί θα πάμε σε τρεις επαγγελματικές κατηγορίες.

Τη Super League 1 με 14 επαγγελματικές ομάδες, τη Super League 2 με 12 ομάδες και τη Football League, η οποία παραμένει επαγγελματική, με 14 ομάδες. Σύνολο 40 ομάδες.

Δηλαδή δεν ήταν βιώσιμη η Super League και η Football League με σύνολο 32 ομάδων και θα είναι βιώσιμες οι τρεις νέες κατηγορίες με 40 επαγγελματικές ομάδες;

Δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζουμε…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή