“Μας αηδιάζουν τα επεισόδια, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν”

Print Friendly, PDF & Email

Ο Κώστας Φορτούνης μίλησε για τη φετινή σεζόν του Ολυμπιακού, παραδέχθηκε ότι ο ΠΑΟΚ δυσκόλεψε περισσότερο τους «ερυθρόλευκους», μεταξύ Μπεργκ και Αραούχο διάλεξε τον Σουηδό φορ του Παναθηναϊκού, ενώ είπε πως «αηδιάζει» με τα επεισόδια στους αγωνιστικούς χώρους.

Μεταξύ άλλων ο διεθνής άσος του Ολυμπιακού δήλωσε:

“Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για εμάς. Ξεκινήσαμε με μία αποτυχία στο Champions League Αλλάξαμε πολλούς προπονητές. Παρ’ όλα αυτά, θεωρώ πως έκλεισε θετικά. Με ένα πρωτάθλημα κι ένα Κύπελλο που το παλέψαμε μέχρι το τέλος. Ήμασταν άτυχοι, θα μπορούσαμε να προκριθούμε στον τελικό. Αν είχαμε κάνει το νταμπλ θα ήταν πάρα πολύ καλή η χρονιά”.

Για την αλλαγή πέντε προπονητών και πόσο δύσκολο ήταν: “Το βίωσα πρώτη φορά. Ήταν πρωτόγνωρο και απίστευτα δύσκολο. Ένας προπονητής, αν δεν έχει το χρόνο του, δεν μπορεί να φτιάξει μία ομάδα. Πρέπει να μάθει τους παίκτες και οι παίκτες να μάθουν τον τρόπο παιχνιδιού του. Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να αλλάζει ο προπονητής μέσα στη σεζόν”.

Για το ποια απ’ τις τρεις υπόλοιπες ομάδες φοβήθηκε περισσότερο: “Και οι τρεις είναι καλές ομάδες, αλλά πιστεύω πιο κοντά ήταν ο ΠΑΟΚ. Μας δυσκόλεψε περισσότερο. Είχε τους παίκτες και την ικανότητα για να φτάσει ψηλά. Όπως είδαμε και στο τέλος, έφτασαν κοντά, αλλά είχαμε πάρει τη διαφορά και πήραμε το πρωτάθλημα”.

Για το θέμα με την αφαίρεση των βαθμών κι αν τους ενόχλησε: “Εννοείται πως μας ενόχλησε, γιατί όλη τη χρονιά δουλεύαμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Όμως, όπως βλέπουμε, υπάρχουν παντού εντάσεις και επεισόδια. Αυτό πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή. Πρέπει οι οικογένειες να επιστρέψουν στο γήπεδο και τα παιδιά να βλέπουν τα ινδάλματά τους”.

Για το πώς βιώνει τα επεισόδια: “Είμαι τρία χρόνια στον Ολυμπιακό. Με αηδιάζουν αυτά τα γεγονότα. Φοβάσαι να εκτελέσεις ένα κόρνερ, φοβάσαι να πανηγυρίσεις. Ειδικά, για τους ξένους είναι πρωτόγνωρα πράγματα”.

Για το πώς μπορεί να γίνει καλύτερος ο Ολυμπιακός: “Είναι σημαντική η ενσωμάτωση των παικτών απ’ τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα. Το κλικ παραπάνω θα γίνει αν έχεις καλούς Έλληνες και 2-3 καλούς ξένους”.

Για τον Μπέντο: “Είναι ένας καλός προπονητής, που πίστεψε στα νέα παιδιά. Ήταν πολύ σοβαρός τις αποφάσεις του. Αν δεν ήθελε να χρησιμοποιήσει έναν παίκτη, απλά δεν θα τον έβαζε. Δεν θα πιεζόταν απ’ τον κόσμο. Ήταν καλός προπονητής, απλά στην Ελλάδα είμαστε πιο απαιτητικοί. Σίγουρα ο Μπέντο έκανε και κάποια τρελά. Κι εμένα στην αρχή της σεζόν με άφηνε εκτός αποστολής, χωρίς λόγο. Άφηνε παίκτες εκτός αποστολής και έπεφτε όλο το βάρος πάνω μου. Είναι δύσκολο ένας ποδοσφαιριστής να παίζει όλα τα παιχνίδια. Κάποια στιγμή που κουράστηκα, δεν υπήρχαν βοήθειες απ’ τον πάγκο”.

Για το ποιον θα επέλεγε, τον Μπεργκ ή Αραούχο: “Δύσκολη ερώτηση. Κι οι δύο είναι καλοί παίκτες. Ο Μπεργκ είναι εκτελεστής, ενώ ο Αραούχο είναι πιο περιφερειακός. Θα διάλεγα τον Μπεργκ για να του δίνω ασίστ και να βάζει γκολ”

Για την αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής των play-offs: “Θεωρώ πως θα είναι καλό, γιατί θα βλέπουμε καλά παιχνίδια στο τέλος της σεζόν. Έχει τα κακά του, αφού μία ομάδα που θα βγει πρώτη στην κανονική διάρκεια, μπορεί στα πλέι οφ να τερματίσει δεύτερη. Θα είναι καλό για τον φίλαθλο κόσμο”.

Για την Εθνική: “Όπως είδαμε και μέσα στο Βέλγιο, το παιχνίδι το παλέψαμε πολύ και δεχθήκαμε το γκολ στο 90′. Πάμε στη Βοσνία για ένα θετικό αποτέλεσμα. Αν πάρουμε τη νίκη, θα είμαστε πολύ κοντά στο να περάσουμε. Δεν φοβόμαστε κανένα αντίπαλο. Έχουμε μία ποιοτική ομάδα και παίκτες σε πολύ καλή ηλικία. Είχαμε μία αποτυχία. Δεν περάσαμε στην τελική φάση. Εδώ βλέπουμε πως μεγάλες χώρες δεν προκρίνονται στα τελικά και το προσπερνούν. Εμείς, μία φορά δεν προκριθήκαμε και ακούσαμε διάφορα. Όλες οι ομάδες περνούν μία κρίση. Πλέον, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Έχουμε ένα πολύ καλό και σοβαρό προπονητή που ξέρει τι πρέπει να ζητάει απ’ τους συμπαίκτες του”.

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή