Μαχητική αλλά δεν ήταν αρκετό – Ηττα 2-0 για την Εθνική στη Ρώμη από την Ιταλία

Print Friendly, PDF & Email

Η Ελλάδα ηττήθηκε με 2-0 στο Ολίμπικο της Ρώμης από την Ιταλία για την έβδομη αγωνιστική των προκριματικών του Euro και παρέμεινε στους πέντε βαθμούς, προτελευταία στον 10 όμιλο.

Η ομάδα του Φαν’τ Σχιπ ήταν καλά οργανωμένη αμυντικά ελαχιστοποίησε τους κινδύνους μπροστά από την εστία του Πασχαλάκη, ωστόσο λύγισε στο 66′ με πέναλτι του Ζορζίνιο. Την εσχάτη των ποινών υπέδειξε ο Ρώσος Καράσεφ για χέρι του Μπουχαλάκη μέσα την περιοχή. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε με σουτ εκτός περιοχής ο Μπερναντέσκι σε μία φάση που ο Πασχαλάκης θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα.

Η Ελλάδα παρότι είχε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο διάστημα δημιούργησε τις προϋποθέσεις για ένα γκολ. Στο 12′ ο Λημνιός νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Ντοναρούμα. Ο Κουλούρης στο 60′ σε κενή εστία πλάσαρε άουτ, ενώ στο 74′ από το ύψος του πέναλτι ανενόχλητος δεν μπόρεσε να δώσει δύναμη στην μπάλα και μπλόκαρε εύκολα ο Ιταλός κίπερ.

Η Ιταλία κερδίζοντας την Εθνική μας έκανε το 7/7 στον όμιλο και προκρίθηκε και μαθηματικά στα τελικά του Euro. Αντίθετα η Ελλάδα δεν διατηρεί πλέον ελπίδες πρόκρισης.

Η Βαθμολογία μετά από 7 αγωνιστικές
Ιταλία 21
Φινλανδία 12
Αρμενία 10
Βοσνία 10
Ελλάδα 5
Λιχτενστάιν 2

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή