“Μεταξεταστέος” ο Κέλετ: Κακώς μέτρησε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ, πέναλτι στον Άκπομ

Print Friendly, PDF & Email

Σε δύο σοβαρά λάθη υπέπεσε ο Κέλετ, στο ντέρμπι της 23ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τον κριτή του Master Ref, Κώστα Ακρίδα.

Ο Δανός, δεν έπρεπε να μετρήσει το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ, καθώς υπάρχει επιθετικό φάουλ του Μάτος στον Κολοβέτσιο, ενώ έπρεπε να καταλογίσει πέναλτι υπέρ του Άκπομ, από τη στιγμή που δε σφύριξε φάουλ σε βάρος του επιθετικού του “δικεφάλου” στον διαπληκτισμό του, επίσης με τον Κολοβέτσιο.

Από φάουλ του Ντιγκινί στον Οικονόμου, αρχίζει η φάση του πρώτου γκολ του Άρη, όπως ανέφερε ο Ναούμ Μιντιούρης.

Στα Γιάννενα, σύμφωνα με τον Ηρακλή Τσίκινη, η καλή διαιτησία του Γρατσάνη, επισκιάστηκε από τα λάθη του βοηθού, που υπέδειξε τρία ανύπαρκτα οφσάιντ, σε βάρος του ΠΑΣ.

Αναλυτικά:

Αγώνας: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-2, Διαιτητής: Κέλετ, Κριτής: Κώστας Ακρίδας.

“Ο Κέλετ δεν ήταν καθόλου καλός στον πειθαρχικό έλεγχο. Έκανε δύο σοβαρά λάθη. Κακώς μέτρησε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ, διότι ο Μάτος σε διεκδίκηση στον αέρα χτυπά με αγκωνιά τον Κολοβέτσιο, στο πρόσωπο.

Επίσης, έχει κάνει λάθος και στη φάση με τον διαπληκτισμό του Κολοβέτσιου με τον Άκπομ.

Στο 2′ ο Μάτος στη διεκδίκηση της κεφαλιάς μετά το κόρνερ, χτυπάει στο πρόσωπο με τον αγκώνα του τον Κολοβέτσιο, πρότου η μπάλα φτάσει στον Μαουρίτσιο. Άρα έχουμε φάουλ και κίτρινη κάρτα, ενώ και το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει.

Στο 7′ ένα σκληρό μαρκάρισμα του Μαυρομμάτη, που είναι στο όριο της κόκκινης, ο διαιτητής δεν έδειξε τίποτα.

Στο 32′ χάρισε δύο κίτρινες σε Κολοβέτσιο και Άκπομ. Εδώ ο διαιτητής, έπρεπε να καταλογίσει φάουλ σε βάρος του παίκτη του ΠΑΟΚ ή πέναλτι κατά του Παναθηναϊκού. Ο επιθετικός του “δικεφάλου” αφού μπλοκάρει ο Διούδης, σπρώχνει τον Κολοβέτσιο. Όμως ο διαιτητής δεν το σφυρίζει. Έπειτα ο αμυντικός των “πρασίνων” απωθεί μέσα στην περιοχή τον αντίπαλό του, άρα υπάρχει παράβαση. Η απόφαση του Κέλετ, ήταν να σφυρίξει με καθυστέρηση το φάουλ.

Στο 69′ ο Μπίσεσβαρ πέφτει μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ωστόσο δεν υπάρχει παράβαση.

Στο 72′ ο Ζαμπά, βλέπει σωστά την κόκκινη κάρτα”.

Βαθμολογία: 7,80

Αγώνας: Λεβαδειακός-Λαμία 1-1, Διαιτητής: Τάσης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας.

“Αλλοίωσε το αποτέλεσμα του αγώνα ο Τάσης.

Στο 85′ υπάρχει πέναλτι υπέρ του Λεβαδειακού σε μαρκάρισμα του Σκόνδρα στον Ναννγκίς. Έσπρωξε τον παίκτη του Λεβαδειακού και τον χτύπησε με το κεφάλι. Ο διαιτητής έπρεπε να υποδείξει την εσχάτη των ποινών και να αποβάλει τον αμυντικό της Λαμίας.”

Βαθμολογία: 7,70

Αγώνας: ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 0-0, Διαιτητής: Γρατσάνης, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης.

“Μόνο ένα λάθος στον πειθαρχικό τομέα έχει κάνει ο Γρατσάνης. Σε γενικές γραμμές ήταν καλή η διαιτησία του.

Τα σημαντικά λάθη έγιναν από τον α’ βοηθό, ο οποίος ήταν σε κακή μέρα, με τρεις συνεχόμενες λανθασμένες υποδείξεις στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 9′ ζητάει ένα πέναλτι ο ΠΑΣ, αλλά δεν υπάρχει χέρι. Είναι σε πολύ κοντινή απόσταση και είναι ακούσιο. Δεν υπάρχει παράβαση και σωστά ο διαιτητής δεν δίνει κάτι.

Στο 36′, στο 40′ και στο 43′ δεν υπάρχει οφσάιντ σε επιθέσεις του ΠΑΣ Γιάννινα με τους Μάνο, Σερεγκασβίλι και Λέο Μπατίστ. Ήταν τρεις λανθασμένες υποδείξεις, εκ των οποίων στη μία ο παίκτης (Λέο Μπατίστ) έβγαινε σε τετ-α-τετ.

Στο 70′ ζητάει πάλι πέναλτι ο ΠΑΣ. Ωστόσο, ούτε εδώ νομίζω ότι υπάρχει κάτι. Το χέρι είναι σε σημείο φυσιολογικό και δεν υπάρχει πρόθεση. Η μπάλα χτυπάει στο χέρι, αλλά είναι ακούσιο. Θα πάω με τον διαιτητή. Σωστά δεν καταλογίζει παράβαση.

Στο 80′ έχουμε το μοναδικό λάθος του διαιτητή. Δίνει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μιχαήλ για φάουλ στον Ντουρίτσκοβιτς. Μπορεί και να μην είναι φάουλ. Υπάρχει ένα κράτημα αλλά κατά την άποψή μου δεν είναι ικανό για δοθεί παράβαση. Αν μη τι άλλο, δεν δικαιολογείται η κίτρινα κάρτα που είναι και η δεύτερη”.

Βαθμολογία: 8,20

Αγώνας: Ατρόμητος-Πανιώνιος 3-0, Διαιτητής: Ζαχαριάδης, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης.

“Καλή διαιτησία του Ζαχαριάδη, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Έτρεξε το παιχνίδι και δεν είχε καμία συμμετοχή στο αποτέλεσμα του αγώνα.

Στο 10′ έχει κάνει λάθος ο βοηθός Νατσιόπουλος, στη φάση του Ντουρμισάι, που βγαίνει τετ-α-τετ και σκοράρει. Σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ, το οποίο κακώς δόθηκε.

Στο 18′ υπάρχει πέναλτι του Μακσίμοβιτς στον Κουλούρη. Σωστά το δίνει ο διαιτητής. Ο παίκτης του Πανιωνίου διαμαρτύρεται για κράτημα του επιθετικού του Ατρομήτου, είναι όμως από αυτά που γίνονται δεν σφυρίζονται επιθετικά φάουλ. Αντίθετα, το τράβηγμα του αμυντικού ήταν ξεκάθαρο”.

Βαθμολογία: 8,30

Αγώνας: Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός 3-0, Διαιτητής: Κομίνης, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης.

Πολύ καλή η καλή διαιτησία, που δεν άφησε κανέναν με παράπονα, σε ένα παιχνίδι οριακό, ιδιαίτερα για τη γηπεδούχο ομάδα.

Στο 4′ υπάρχει κόκκινη κάρτα στον Τριανταφυλλόπουλο. Σωστή απόφαση του διαιτητή, που δεν δίστασε να αφήσει με 10 παίκτες τον Αστέρα από νωρίς, όμως υπήρχε παράβαση. Τράβηγμα από πίσω, την ώρα που ο Μοράρ βρισκόταν σε εμφανή θέση για γκολ.

Στο 38′ υπάρχει ένα οριακό οφσάιντ σε γκολ του Παναιτωλικού με τον Μπαϊροβιτς που ακυρώνεται από τον β’ βοηθό. Δύσκολη φάση, φαίνεται, έστω και λίγο, ο παίκτης να είναι εκτεθειμένος, οπότε θα πάω με τον βοηθό. Σωστά ακυρώνεται το γκολ.

Βαθμολογία: 8,40

Αγώνας: Άρης-ΑΕΚ 2-0, Διαιτητής: Διαμαντόπουλος, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης.

“Ο Διαμαντόπουλος είχε μια καλή διαιτησία χωρίς να προκαλέσει τις διαμαρτυρίες είτε από τη μία είτε από την άλλη ομάδα.

Στο 13′ ο επιθετικός του Άρη Βελέθ κάνει κεφαλιά προς τα πίσω και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Όμως, ο Γιουνές, ο οποίος είναι εμφανώς σε θέση οφσάιντ, μετέχει στη φάση και επηρεάζει το παιχνίδι και τον τερματοφύλακα. Επομένως, σωστά ακυρώθηκε το γκολ από τον διαιτητή και τον βοηθό.

Στο 29′ ο Γκαρσία προσπαθώντας να περάσει την μπάλα σε συμπαίκτη του, αυτή βρίσκει στο χέρι του πεσμένου Τσόσιτς, ο οποίος όμως δεν έχει καμία πρόθεση να παίξει την μπάλα. Δεν υπάρχει παράβαση πέναλτι και σωστά ο Διαμαντόπουλος συνέχισε το παιχνίδι.

Στο 32′  υπάρχει κατά την άποψή μου φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης, όταν ο Ντιγκινί σπρώχνει με το χέρι του τον Οικονόμου, ο οποίος είναι κάτοχος της μπάλας. Τον ρίχνει στο έδαφος και στη συνέχεια μεταβιβάζει την μπάλα στον σκόρερ του πρώτου τέρματος του Άρη”.

Βαθμολογία: 8,10

Αγώνας: ΟΦΗ-ΑΕΛ 0-0, Διαιτητής: Ευαγγέλου, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης.

“Με λάθη η διαιτησία του Ευαγγέλου στον τεχνικό έλεγχο.

Στο 28′ Μπράλιτς και Γιαννούλης σπρώχνονται μέσα στην περιοχή της Λάρισας με τον παίκτη του ΟΦΗ να πέφτει πρώτος στο έδαφος. Ο διαιτητής ήταν κοντά στη φάση και σωστά συνέχισε το παιχνίδι.

Στο 62′ ο Μπράλιτς πέφτει απρόσεκτα πάνω στον παίκτη του ΟΦΗ μέσα στην περιοχή της Λάρισας. Υπάρχει πέναλτι που δεν σημείωσε ο διαιτητής.

Στο 66′ γίνεται μια σέντρα στην περιοχή της Λάρισας. Η μπάλα βρίσκει το χέρι του Μπράλιτς, χωρίς να υπάρχει πρόθεση από τον παίκτη. Ο διαιτητής με καλό οπτικό πεδίο σωστά διέταξε τη συνέχιση του αγώνα.

Στο 84′ στη σέντρα που γίνεται μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ, ο Γιαννούλης, κρατάει τον Μόρα ο οποίος προσπαθεί να πιάσει την κεφαλιά και τον ρίχνει στο έδαφος. Υπάρχει πέναλτι και κίτρινη κάρτα, ωστόσο δεν δόθηκε τίποτα από τα δύο”.

Βαθμολογία: 7,80

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή