«Με τα “αποφασίζουμε και διατάζουμε” δεν γίνεται να προχωρήσει το ποδόσφαιρο»

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Γιώργος Μπαντής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ”ΣΠΟΡ ΦΜ 94,6” μίλησε για την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν δικαίωμα να καταθέσουν προσφυγή για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη χθεσινή απόφαση της ΕΠΟ: «Νομίζω πως προσπαθούμε και θέλουμε να είμαστε ένα με την κοινωνία. Νομίζω το έχουμε αποδείξει αυτό. Όμως το οργανωμένο ελληνικό ποδόσφαιρο, βλέπετε πως μας αντιμετωπίζει και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον εργαζόμενο ποδοσφαιριστή. Με πράξεις όπως η χθεσινή, δείχνουν ότι δεν έχουν ούτε το θάρρος να ανακοινώσουν ξεκάθαρα τι είναι αυτό που ψήφισαν χθες στην εκτελεστική επιτροπή. Έβγαλε μία ανακοίνωση και γράφει ότι αναστέλλεται μέχρι 30 Ιουνίου 2020 η παράγραφος 6 του κανονισμού ιδιότητας μεταγραφών. Πείτε μου λίγο αν καταλαβαίνετε εσείς κάτι από αυτό; Δεν είχαν καν το θάρρος να το γράψουν. Είμαστε οι πρώτοι που κατανοούμε το πρόβλημά του και είμαστε και οι πρώτοι από το οργανωμένο ποδόσφαιρο οι οποίοι με πράξεις είμαστε δίπλα στην κοινωνία. Κι όμως βλέπετε τι εισπράττουμε…

Πρόκειται για το πιο αντεργατικό μέτρο που έχω ακούσει ποτέ. Δεν υπάρχει άλλος κλάδος και σας το διαβεβαιώνω αυτό, που δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να διεκδικήσει χρήματα που του οφείλονται τέσσερις και πέντε και έξι μήνες πριν. Χρήματα που έχουν διακανονιστεί από παλιές οφειλές. Μόνο εμείς για άλλη μία φορά θα υποστούμε όλο το βάρος. Το ξαναλέω, είναι ό,τι πιο αντεργατικό έχει συμβεί και θέτω τον πρόεδρο της ΕΠΟ, προ των ευθυνών του».

Για το ενδεχόμενο μείωσης των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών: «Κανείς δεν έχει έρθει ευθέως για διαδικασία διαπραγμάτευσης για μείωση συμβολαίων. Το μόνο που έκαναν οι ομάδες ήταν που ζήτησαν από τον υφυπουργό να μπούνε στις ΚΑΔ, για τον μισθό των ποδοσφαιριστών, πράγμα που έγινε δεκτό».

Για τις επόμενες κινήσεις: «Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια και με ό,τι όπλα έχουμε στη διάθεση μας. Πρόκειται για αντεργατικό μέτρο το οποίο αποφασίστηκε μονομερώς και εμείς ξυπνήσαμε ένα πρωί και το είδαμε. Πρέπει να συζητήσουμε για το τι θα γίνει την επόμενη σεζόν, αλλά κάτω από μία συλλογική επικοινωνία. Με αυτά τα “αποφασίζουμε και διατάζουμε” δεν γίνεται να προχωρήσει το ποδόσφαιρο».

Πηγή: sport-fm

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή