Μπαλοτέλι: “Αν είχα γεννηθεί λευκός θα είχα λιγότερα προβλήματα”

Print Friendly, PDF & Email

Ο Μάριο Μπαλοτέλι, μίλησε για το θέμα του ρατσισμού, τονίζοντας ότι πολλοί άνθρωποι θεωρούν λανθασμένα το μαύρο ως χρώμα κατωτερότητας, ενώ δήλωσε πεπεισμένος ότι αν είχε γεννηθεί λευκός, θα είχε λιγότερα προβλήματα.

“Σε μερικά γήπεδα, οι οπαδοί φώναζαν ότι δεν υπάρχουν μαύροι Ιταλοί. Εγώ όμως είμαι η απόδειξη ότι υπάρχουν. Παρότι βέβαια είμαι Ιταλός, εκεί γεννήθηκα και μεγάλωσα, απέκτησα την υπηκοότητα. Ο νόμος είναι λανθασμένος και γι’ αυτό σήμερα κάποιοι βλέπουν το μαύρο ως το χρώμα της διαφορετικότητας και της κατωτερότητας. Δεν είναι έτσι…

Νομίζω ότι αν είχα γεννηθεί λευκός, θα είχα λιγότερα προβλήματα. Ίσως από την άλλη πολλά από αυτά να το προκάλεσα κι εγώ ο ίδιος, μη έχοντας την πρέπουσα συμπεριφορά κατά καιρούς.

Η Ιταλία δεν είναι ρατσιστική χώρα, αλλά υπάρχουν όμως σε αυτή ρατσιστές. Η αλλαγή βρίσκεται στα χέρια της νέας γενιάς. Πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας ότι όλοι είναι ίδιοι, ανεξάρτητα από τις εμφανείς διαφορές”, ανέφερε ο Ιταλός επιθετικός, σε συνέντευξή του στη γαλλική έκδοση του “SoFoot”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή