Μπλάνας: "Η μοίρα του διαιτητή, είναι να σταματά όταν δεν το περιμένει”

Print Friendly, PDF & Email

Συνέντευξη στην Ελευθερία της Μεσσηνίας έδωσε ο διαιτητής ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΛΑΝΑΣ ο οποίος έπειτα από την απόφαση της ΚΕΔ/ΕΠΟ, τέθηκε εκτός πίνακα διαιτητών της Σούπερ Λιγκ, στον οποίο βρισκόταν από την σεζόν 2016 – 2017.

ΟΜπλάνας, που, άφησε το ποδόσφαιρο για ν’ ασχοληθεί με τη διαιτησία χάρη στον ΗΡΑΚΛΗ ΤΣΙΚΙΝΗ, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Ποια ήταν η αντίδρασή σου μόλις πληροφορήθηκες ότι η ΚΕΔ/ΕΠΟ, σε έθεσε εκτός πινάκων της Super Leauge; “Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι πίνακες ανακοινώθηκαν Ιούνιο κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Αρα ξαφνιάστηκα με αυτό το γεγονός γιατί με βρήκε σε περίοδο που ήμουν πολύ καλά σε αγωνιστικό επίπεδο, κάνοντας προπονήσεις, αλλά και διαβάζοντας τον κανονισμό διαιτησίας για τις εξετάσεις που είχαμε μπροστά μας. Σίγουρα στενοχωρήθηκα, αλλά αυτή είναι η μοίρα του διαιτητή, να σταματά όταν δεν τον περιμένει”.

Πιστεύεις ότι ήταν μια άδικη απόφαση; “θεωρώ ότι μπορούσα να προσφέρω ακόμη πολλά, αλλά οι αποφάσεις των οργάνων είναι αποδεκτές, όσο δύσκολες και να είναι αυτές”.

Ακούγεται ότι τον Αύγουστο λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η νέα ποδοσφαιρική περίοδος, η ΚΕΔ/ΕΠΟ θα προχωρήσει σε μια μικρή διόρθωση στους πίνακες των εθνικών κατηγοριών. Ελπίζεις σε αλλαγή της απόφασης και παραμονή σου στους πίνακες; “Ναι αυτό το θέμα ακούγεται χωρίς όμως να είναι κάτι σίγουρο, θα ήταν ευχής έργον αν μπορούσα να παραμείνω για 1-2 χρόνια στους πίνακες και να προσφέρω”.

Αν παραμείνει ως έχει η απόφαση, τι σκέφτεσαι για το μέλλον; θα παραμείνεις στο χώρο, σφυρίζοντας σε αγώνες των τοπικών πρωταθλημάτων ή θα σταματήσεις τη διαιτησία; “Επειδή οι εξελίξεις μας πρόλαβαν και ξαφνιάστηκα με αυτό το γεγονός, ακόμη δεν έχω πάρει κάποια απόφαση για το αν θα συνεχίσω να αγωνίζομαι σε τοπικό επίπεδο ή αν θα δώσω εξετάσεις για παρατηρητής-εκπαιδευτής. Είναι μια απόφαση που θα παρθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα”.

Υπάρχει προοπτική να μείνεις στο χώρο ως μέλος του Video Assistant Referee (VAR); “Στο σεμινάριο που έγινε τον Μάρτιο για τους διαιτητές της Σούπερ Λιγκ, ο κ. ΝτέιΒιντ Ελερέι
ως υπεύθυνος του VAR μας είπε μεταξύ άλλων ότι το VAR θα απαρτίζεται από διαιτητές προσφάτους αποχωρήσαντες και παρατηρητές. Υπάρχει μια προοπτική γι’ αυτό”.

Θεωρείς σωστή την απόφαση που υπάρχει για τους διαιτητές να μην κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ; “Οχι δεν τη θεωρώ σωστή όπως οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές, οι παράγοντες μιλούν και προστατεύουν τον εαυτό και τα συμφέροντα των ομάδων τους, έτσι και ο διαιτητής θα πρέπει να μιλά για το πως είδε ένα παιχνίδι, το πως σκέφτηκε για μια δύσκολη απόφαση και γενικά οτιδήποτε έχει σχέση με τη διαιτησία”.