Μπουμάλ: «Ο Μαρινάκης έπαιρνε παίκτες απλά για να μην τους πάρουν οι άλλοι!»

Print Friendly, PDF & Email

O Ολιβιέ Μπουμάλ σε μια πλούσια συνέντευξη που παρέδωσε στο σάιτ ”sdna” αναφέρεται στην επιστροφή του στην Ελλάδα μετά από πέρασμα στην Ιαπωνία, τον Παναθηναίκο και τις περίεργες καταστάσεις που έχει ζήσει στην Ελλάδα.

Αποσπάσματα από την συνέντευξη Μπουμάλ:

Ξεκινώντας, πως ήταν η εμπειρία σου εκεί στην Ιαπωνία;

«Ήταν κάτι τελείως διαφορετικό. Στην Κίνα βρίσκονται σε μία διαδικασία να χτίσουν το ποδόσφαιρό τους, προσπαθούν να πείσουν καλούς παίκτες να πάνε στο πρωτάθλημά τους δίνοντας πολλά χρήματα. Το επίπεδο όμως των Κινέζων ποδοσφαιριστών είναι χαμηλό. Αντίθετα, το επίπεδο των Ιαπώνων παικτών είναι ψηλό. Είδα πολύ όμορφα στάδια εκεί, πολύ κόσμο στο γήπεδο. Ήταν μία όμορφη εμπειρία».

Πως ήταν η επιστροφή στην Ελλάδα και γιατί πήρες αυτή την απόφαση;

«Εγώ δεν ήθελα να έρθω πίσω στην Ελλάδα, ήταν ένα πισωγύρισμα για την καριέρα μου η επιστροφή στον Πανιώνιο. Είχα μία πολύ καλή πρόταση από τη Χαρτς στη Σκωτία, με ήθελαν πολύ. Όμως δεν ήθελα να είμαι μακριά από την Ελλάδα εξαιτίας της γυναίκας μου και των δύο μου παιδιών. Επέλεξα, λοιπόν, να έρθω στον Πανιώνιο».

Ας πάμε λίγο πίσω στον χρόνο, τι θυμάσαι από τις μέρες που πήρες μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό;

«Είχα τότε πρόταση και από τον ΠΑΟΚ αλλά δεν ήθελα να πάω στη Θεσσαλονίκη. Ήταν φανταστικό για μένα το ότι με ήθελε μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Δεν μπορούσα καλά – καλά να το πιστέψω. Το μόνο που έκανα ήταν να ευχαριστώ τον Θεό που είχα αυτή την ευκαιρία».

Είναι όμως και ένα πρόβλημα εδώ στην Ελλάδα η μεγάλη πίεση από την εξέδρα;

«Ασφαλώς και είναι αλλά αν ο προπονητής σε κάνει να αισθανθείς καλά, τότε θα παίξεις καλά και ο κόσμος θα σε αγαπήσει. Ο κόσμος θέλει να δει τους παίκτες να δίνουν τα πάντα. Ακόμα και αν δεν παίξουν καλά να έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό».

Ποια ήταν η πιο περίεργη στιγμή σου στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Όταν ήμουν στον Παναιτωλικό έπρεπε να πάμε στην Πάτρα να παίξουμε ένα φιλικό. Υπήρχαν οπαδοί του Παναιτωλικού που ήρθαν εκεί. Όταν βγήκαμε για προθέρμανση οπαδοί της ομάδας της Πάτρας μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και άρχισαν να μας πετάνε πέτρες. Ήταν κάτι τρελό, κάτι που δεν είχα ξαναδεί. Θυμάμαι μια άλλη φορά που πήγαμε να παίξουμε με τον Ολυμπιακό Βόλου. Μόλις βγήκαμε από το πούλμαν και πριν μπούμε στα αποδυτήρια είδα τον Μπέο να αρχίζει να φωνάζει και να χαστουκίζει έναν άνθρωπο από την ομάδα μας μπροστά σε πολλούς αστυνομικούς. Ήταν πραγματικά απίστευτο, ρώτησα κάποιους φίλους μου τότε και μου είπαν πως ο Μπέος ήταν γνωστός για αυτά τα περιστατικά».

Είναι η διαιτησία ένα πρόβλημα στην Ελλάδα;

«Ναι, ο πιο ισχυρός οικονομικά είναι αυτός που πάντα κερδίζει. Το αντιμετώπισα πολλές φορές αυτό. Αυτό το έζησα ακόμα και στον Παναθηναϊκό γιατί μπορεί μεν να ήμουν σε μία μεγάλη ομάδα αλλά αυτή δεν είχε χρήματα. Στην Ελλάδα μπορείς να αγοράσεις τους διαιτητές, να κάνεις συμφωνίες μαζί τους. Τα ίδια για όλες τις μεγάλες ομάδες. Στον Παναθηναϊκό ήταν διαφορετικά γιατί όλοι ήθελαν να τον σκοτώσουν».

Αισθάνθηκες ποτέ πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήσασταν απροστάτευτοι από τη διοίκηση;

«Δεν ξέρω για τους συμπαίκτες μου αλλά εγώ σίγουρα. Ο μεγάλος μας αντίπαλος ήταν ο Μαρινάκης και ήθελε να τελειώσει τον Παναθηναϊκό. Όταν εγώ ήταν να υπογράψω στον Παναθηναϊκό ο Μαρινάκης προσπάθησε να με πάρει στον Ολυμπιακό αλλά όχι γιατί με ήθελαν πραγματικά στην ομάδα. Μόνο και μόνο για να μην με πάρει ο Παναθηναϊκός, μετά θα με έδιναν κάπου δανεικό. Τότε τους είπα όχι γιατί εγώ ήθελα να παίξω. Αυτή ήταν πάντα η τακτική του Μαρινάκη, να παίρνει παίκτες χωρίς να τους θέλει μόνο και μόνο για να μην τους πάρουν οι ανταγωνιστές του και μετά να τους δώσει σε ομάδες όπως ο Πλατανιάς και η ΑΕΛ. Μπορώ να σας φέρω πολλά τέτοια παραδείγματα παικτών όπως ο Καραμάνος ή ο Κολοβός».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή