Νέα αναβολή στην δίκη του Σαββίδη για την εισβολή με όπλο στην Τούμπα

Print Friendly, PDF & Email

Σε τρίτη αναβολή οδηγήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης εισβολής του οπλοφορούντα Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας στο περιβόητο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που είχε διεξαχθεί στις 11 Μαρτίου.

Η υπόθεση ορίστηκε εκ νέου για τις 16 Ιανουαρίου, λόγω παρέλευσης ωραρίου, όπως είχε συμβεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν. Η πρώτη ημερομηνία εκδίκασης ήταν στις 20 Σεπτεμβρίου 2018, στη συνέχεια ορίστηκε στις 6 Μαρτίου και σήμερα αναβλήθηκε για τις 16 Ιανουαρίου 2020.

Η υπόθεση έφτασε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από την τότε αθλητική εισαγγελέα, Ευαγγελία Λιάσου για παραβάσεις του νόμου περί αθλητισμού (Άρθρο 41ΣΤ’ του Ν.2725/99).

Εκτός του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, κατηγορούμενοι είναι ακόμη ο τότε αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ, και έξι άτομα της προσωπικής φρουράς του Ιβάν Σαββίδη (πέντε της ιδιωτικής φρουράς και ένας εν ενεργεία αστυνομικός).

Για την συγκεκριμένη υπόθεση, υπάρχει ήδη ποινή από την αθλητική δικαιοσύνη. Στον Ιβάν Σαββίδη είχε επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για 3 χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ και στον Λούμπος Μίχελ απαγόρευση εισόδου για 3 μήνες και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Πηγή: efsyn.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή