Νέες θέσεις εργασίας για τις επιχειρήσεις του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward

Print Friendly, PDF & Email

Στα «βαθιά» έχουν μπει οι επιχειρηματίες του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward, με συνεχείς συναντήσεις στρατηγικής καθοδήγησης και εντατικά σεμινάρια από έμπειρους συμβούλους και επαγγελματίες της αγοράς.

Από τον Μάιο έως σήμερα, οι 21 εταιρείες που συμμετέχουν στο β’ κύκλο του προγράμματος, έχουν πραγματοποιήσει 56 συναντήσεις καθοδήγησης και δικτύωσης και πέντε εκπαιδευτικά σεμινάρια. Μάλιστα έχουν καταγράψει, ήδη, τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, έχουν δημιουργήσει 208 νέες άμεσες και 703 νέες έμμεσες θέσεις εργασίας και σήμερα υποστηρίζουν συνολικά 2.199 άμεσες και 14.631 έμμεσες θέσεις.

Σημαντικά οφέλη έχουν αποκομίσει και οι υπόλοιπες 19 εταιρείες, οι οποίες παρακολουθούν το πρόγραμμα από το 2016. Έχουν δημιουργήσει 209 άμεσες και 2.481 έμμεσες νέες θέσεις εργασίας, έχοντας παράλληλα αυξήσει το τζίρο τους κατά 20%.

«Μαθήματα» καθοδήγησης και τεχνογνωσίας

Οι 21 νέοι επιχειρηματίες του ΟΠΑΠ Forward, σε διάστημα τεσσάρων μηνών, έχουν πραγματοποιήσει:

• 34 συναντήσεις στρατηγικής καθοδήγησης με τους μέντορες του προγράμματος, με στόχο την ανάπτυξη και εξέλιξη των εταιρειών τους. Ανάλογα με τις προτεραιότητες της κάθε εταιρίες, τα θέματα συζήτησης ποικίλουν, όπως για παράδειγμα η ανάπτυξη νέων προϊόντων για την Ελλάδα και το εξωτερικό, η ανανέωση του επιχειρηματικού μοντέλου και η δημιουργία στόχων για την καλύτερη αξιολόγηση της απόδοσης της εταιρείας.

• 17 μεμονωμένες συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της αγοράς, για θέματα εμπορικής πολιτικής και επιχειρησιακής οργάνωσης.

• 5 επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών εταιρειών του εξωτερικού σχετικά με την ανάπτυξη νέων καινοτόμων πρακτικών, διερεύνηση καλών πρακτικών, εξαγωγικές προοπτικές και καλύτερη εσωτερική οργάνωση.

Επιπλέον, οι 21 εταιρείες έχουν περάσει δεκάδες ώρες στα «θρανία» έχοντας παρακολουθήσει 5 σεμινάρια για θέματα marketing και branding, φορολογικά ζητήματα και μεταφοράς κεφαλαίων, ψηφιακού marketing, διοίκησης, καθώς και βιομηχανικής παραγωγής.

Το τελευταίο σεμινάριο σχετικά με τη βιομηχανική παραγωγή περιλάμβανε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Μύλοι Λούλη, η οποία υποστηρίζει το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward προσφέροντας mentoring, καθώς είναι μια από τις μακροβιότερες ελληνικές παραγωγικές εταιρείες.

Δείτε το βίντεο από το σεμινάριο στη Μύλοι Λούλη:

Το πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward, που υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor, υποστηρίζει συνολικά 40 αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εκπροσωπούν παραγωγικούς και εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή