Νέο σκάνδαλο στη Γερμανία – Μπριχ και VAR έκλεισαν τα μάτια σε μαρς πέναλτι

Print Friendly, PDF & Email

Μπορεί στην Ελλάδα η γκρίνια για τη διαιτησία να είναι πάγια και να υπάρχει μεγάλη κουβέντα γύρω από τη χρήση του VAR και την έλλειψη γραμμών για το οφσάιντ, ωστόσο και στη Γερμανία όπου έχουν τα πάντα και γραμμές και εγκαταστάσεις και είναι πιο έμπειροι αφού το εφαρμόζουν για δεύτερη σερί χρονιά τα σοβαρά λάθη δεν εκλείπουν.

Τελευταίος αρνητικός πρωταγωνιστής ο διεθνής Γερμανός διαιτητής, Φέλιξ Μπριχ, ο οποίος στο μεγάλο ντέρμπι του Ρουρ ανάμεσα στη Σάλκε και τη Ντόρτμουντ έκλεισε τα μάτια σε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων.

Συγκεκριμένα στο 59ο λεπτό έπειτα από κόρνερ της Σάλκε ο Αζάρ της Ντόρτμουντ έκανε κοντρόλ μέσα στην περιοχή με το χέρι. Με την αυστηροποίηση των κανονισμών από την UEFA άπαντες περίμεναν ότι ο Μπριχ θα υποδείξει την άσπρη βούλα. Οι παίκτες της Σάλκε διαμαρτυρήθηκαν, όμως ο Μπριχ παρέμεινε αμετακίνητος. Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι πως ούτε ο VAR διαπίστωσε ξεκάθαρο λάθος για να καλέσει τον διαιτητή να επανεξετάσει τη φάση και έτσι το μεγαλύτερο ντέρμπι του γερμανικού ποδοσφαίρου κύλησε σαν μην συνέβη τίποτα.

Φανταστείτε να συνέβαινε στην Ελλάδα μία ανάλογη φάση και ο διαιτητής να μην είχε υποδείξει πέναλτι, ή έστω να μην έσπευδε για επανεξέταση στο βίντεο.

Η επίμαχη φάση μετά το 6:40:

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή