«Να αποβληθεί ο Ολυμπιακός, δεν μπορεί να φοβούνται οι διαιτητές να κατέβουν»

Print Friendly, PDF & Email

Κρίσιμες ώρες για το ελληνικό μπάσκετ μετά τις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις τόσο με τον διαιτητή Αναστόπουλο, ο οποίος φοβούμενος τη σωματική του ακεραιότητα δήλωσε κώλυμα για το ματς Ολυμπιακός – Προμηθέας στο ΣΕΦ, όσο και από την απόφαση του Παναθηναϊκού να μην κατέβει στο τελευταίο ματς με την Κύμη, με συνέπεια να σωθεί η ομάδα της Βοιωτίας και να υποβιβαστεί το Λαύριο, παρότι κέρδισε με τη σειρά του τον Ηφαιστο.

Στο έκτακτο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ το κλίμα ήταν έκρυθμο εξ αρχής με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να εκνευρίζεται όταν αντιλήφθηκε ότι από τον Ολυμπιακού απουσίαζαν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι. Βέβαια μετά από δύο ώρες συζήτησης έδωσε τελικά το «παρών» ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Το Λαύριο κατέθεσε πρόταση για αναδιάρθρωση της κατηγορίας προκειμένου να μην υποβιβαστεί μετά τα όσα συνέβησαν την τελευταία αγωνιστική με την Κύμη να παίρνει στα χαρτιά το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός δια του εκπροσώπου του, Γιώργου Σκινδήλια πρότεινε να διακοπεί το πρωτάθλημα και να μην γίνουν τα πλέι οφ. Μάλιστα η ΚΑΕ Ολυμπιακός δήλωσε διατεθειμένη να παραιτηθεί από το τηλεοπτικό συμβόλαιό της με την Cosmote και να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τις υπόλοιπες για κεντρική διαχείριση.

Από την πλευρά του ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, παρότι διαφώνησε επί της αρχής της πρότασης του Λαυρίου, ψήφισε υπέρ για συναισθηματικούς λόγους και πρότεινε την αποβολή του Ολυμπιακού:

«Δεν έχει επέμβει κανείς να τιμωρήσει την ομάδα, του ή εμείς ή κανείς. Η διοίκηση έπρεπε να τιμωρηθεί με απαγόρευση ενασχόλησης με τον αθλητισμό. Είναι αλλοίωση πρωταθλήματος. Η πρόταση του κυρίου Ψαρράκη θα επιβαρύνει τους αθλητές. Δυστυχώς, με τις κινήσεις του Ολυμπιακού η Α1 έχει απαξιωθεί. Θα δώσουμε μεγαλύτερο βάρος στην Euroleague. Το ελληνικό πρωτάθλημα μια ομάδα ετσιθελικά το διαλύει. Το αίτημα αυτό δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς, αλλά για συναισθηματικούς λόγους θα συμφωνήσω με την αναδιάρθρωση. Η πρόταση του Παναθηναϊκού είναι να αποβληθεί ο Ολυμπιακός από το πρωτάθλημα για όλα όσα έχει κάνει. Δεν μπορεί να φοβούνται οι διαιτητές να κατέβουν και κανείς να μην επεμβαίνει. Η διαιτησία είναι σημαντικό θέμα, κρίνει αποτέλεσμα σε ένα βαθμό».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή