Νεοφυτίδης: ''Σε 2-3 μήνες στην Ελλάδα η λειτουργία του Red Button''

Print Friendly, PDF & Email

Για τη λειτουργία του «Red Button» (σ.σ. κόκκινο κουμπί) μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Σπύρος Νεοφυτίδης, εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών, όπου και ανέλυσε τις δυνατότητες που δίνει το συγκεκριμένο «εργαλείο» ώστε οι ποδοσφαιριστές να καταγγέλλουν ανώνυμα χειραγωγημένους αγώνες

 «Είναι ένα λογισμικό, το οποίο μέσω ενός μοναδικού κωδικού μπορούν να το κατεβάσουν οι ποδοσφαιριστές στο κινητό τους. Μέσω αυτού ο καθένας μπορεί να στείλει όποια καταγγελία επιθυμεί ανώνυμα ή αν νιώθει πως κινδυνεύει και επώνυμα. Την ίδια στιγμή η καταγγελία πηγαίνει στην αρμόδια εταιρεία με έδρα την Φινλανδία, ενώ άμεσα ενημερώνονται και οι αρμόδιες αρχές που είναι συνδεδεμένες», είπε αρχικά.
Και συνέχισε. «Είναι ένα πρόγραμμα που δημιούργησε η FIFPro και θα το τροφοδοτήσει σε όλες τις χώρες. Σε 2-3 μήνες θα είναι και στην Ελλάδα. Στην Κύπρο το ζητήσαμε κατ εξαίρεση, διότι είχαμε κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις και μας το τροφοδότησαν νωρίτερα. Από τότε που άρχισε να λειτουργεί το “κόκκινο κουμπί” έχει πάρει φωτιά. Είναι απίστευτα βοηθητικό στις διωκτικές αρχές. Βοήθησε ώστε να δρομολογηθούν και κάποιες υποθέσεις και δίνει πληροφορίες για την πιο έγκαιρη και στοχευμένη επέμβαση των αρχών. Σε σχέση με αυτά που αναμέναμε είναι πολλές οι καταγγελίες. Ήδη έχει ανοίξει μια αρκετά σοβαρή υπόθεση και περιμένουμε να ανοίξουν κι άλλες».
Πηγή: Metropolis

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here